RADIO-TELEVIZIJA ŠUMADIJA - ARANĐELOVAC - 034 723 886

Neću ni dvostruke aršine ni licemerje

Aleksandar Vucic-t

Lider SNS-a Aleksandar Vučić poručio je da su u Srbiji, ne prvi put, na delu licemerje najgore vrste i dvostruki aršini, ali i istakao da naprednjaci, pod pretnjom isključenja iz stranke, više neće moći da vređaju bilo čiju porodicu, koja u Srbiji mora da bude svetinja.

„Izvinio sam se u ime drugih i užasno mi je žao što je neko morao da čuje takvu glupost koja je došla iz moje stranke“, rekao je Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare, odgovarajući na pitanje u vezi sa izjavom Milenka Jovanova o tome da je Nataša Jeremić na čelu narko-mafije i u vezi sa konferencijom za novinare koju je ona održala tim povodom.

Dodao je, međutim, da je to još jedan slučaj licemerja na političkoj sceni, gde jednima može da se udara po porodici kako kome padne na pamet, a čim se udari po njihovoj porodici, onda cmizdre i prave slučaj.

„Razlika između njih i nas i jeste u tome što ja moram da kažem ‘izvinite’ kad neko napravi glupost, ali nemojte vi koji svakog dana vešate na bandere i kažete da je vreme za metak u čelo da mi držite predavanja“, poručio je i dodao da je njegov posao da zaštiti sve koji dožive da im porodice napadaju.

Premijer Vučić je rekao da je tek jutros video saopštenje Milenka Jovanova, te da je odmah osudio takvu izjavu, za koju je, kaže, bilo jasno da je reakcija na priču dosovskih kandidata i njihove besmislene uvrede na račun Vučićeve porodice i brata.

„To je jedna glupost na njihovih hiljadu“, rekao je premijer Vučić i istakao da su mnogi izgovarali gadosti na račun njihove porodice, a da mu niko nije pružao podršku.

Rekao je da kod njega svi novinari mogu da dođu i da postave pitanje, a da kod njih neki novinari ne smeju ni da priđu, ni da dođu.

Premijer Vučić je dodao i da više niko iz SNS-a, pod pretnjom isključenja iz stranke, ne sme da govori o nečijoj porodici, koja mora da bude svetinja u Srbiji.

S druge strane, kako je objasnio, bilo je jasno zašto je Jovanov tako reagovao, i zašto je tako nešto rekao, dodajući da je time odgovarao na napade iz Jeremićevog štaba.

Naveo je da predsednički kandidati DOS-a direktno napadaju njegovu porodicu, ali da on nije doveo članove svoje porodice da plaču.

Dodao je da, „za razliku od dosovskih kandidata“, on zna da se izvini i preuzme na sebe nešto što nije lično uradio.

Ukazao je da je odmah nakon konferencije za štampu na kojoj su kukali, od dosovskog kandidata stigla vest o tome šta radi Vučićev brat. Pozivajući se na izveštaj jedne agencije, rekao je: „Evo vam i danas naslov: čime se bavi i od čega živi Vučićev brat“.

Bilo je, kaže, hiljade mnogo gorih izjava o njegovoj porodici, a da niko i ne pita da li je to zaista tako. To je, kako kaže, zato što, ako treba da kažete nešto loše o Vučiću, sve je dozvoljeno.

Naveo je da njegov brat živi u stanu koji je kupio na kredit i koji, posle 11 godina, i dalje otplaćuje.

„Nikada mu ništa nisu našli, ali svakog dana su lagali, kao i za ostale članove moje porodice“, rekao je premijer Vučić i pitao da li oni razmišljaju kako to proživljava njegova ćerka Anastasija, ili supruga koja čeka bebu.

„Udri po porodici Vučić. Kažu to mu nije otac, otac mu je neki Albanac. I to je sve u novinama koje podržavaju dosovske kandidate. Ja ne umem da pravim takvu vrstu scene“, naglasio je premijer Vučić.

„Udrite na mene gospodo, ako znate, umete, smete i možete. Ne možete niti smete, pa znate da neću da odgovaram svaki dan na udarce na moju porodicu. Neću njih da uvlačim“, rekao je i pitao koliko je emisija snimano o njegovoj porodici, koliko je gadosti izrečeno, pa se niko nije skupljao da pruža podršku.

izvor – RTS