RADIO-TELEVIZIJA ŠUMADIJA - ARANĐELOVAC - 034 723 886

Beograd postaje centar ovog dela Evrope

Tan2017-3-13_12148137_2

Centar za objedinjene usluge „Etihad evijejšn grupe“, koji je otvoren u Beogradu, pokazuje da Srbi mogu da rade isto što i najbolji i najuspešniji narodi i da Srbija u budućnosti može da pripada grupi takvih zemalja, poručio je premijer Aleksandar Vučić.

„Beograd postaje centar ovog dela Evrope“, rekao je premijer Vučić na svečanom otvaranju Centra za objedinjene usluge „Etihada“.

Najavio je da će Centar u narednom periodu zaposliti 700 radnika u najbolje opremljenom prostoru, te istakao da svi radnici u centru govore najmanje jedan strani jezik.

„Počeli smo da ulažemo u mlade ljude sa Filološkog fakulteta, da ih spremamo i za ministarstva, ali i za ovakve pozivne centre. Drago mi je što mogu da računaju, bar deo njih, na posao po završenom fakultetu“, rekao je premijer Vučić prilikom otvaranja Centra, zajedno sa direktorom „Etihada“ Džejmsom Hoganom.

Premijer je rekao da je ponosan i srećan što je „Etihad“ u konkurenciji Poljske, Bugarske i drugih zemalja izabrao Beograd i Srbiju, navodeći da je ponosan na zemlju i građane, budući da su ljudi bili presudan kvalitet koji je Srbija ponudila.

Premijer Vučić je rekao i da je država ispunila sve potrebne uslove, poput energetske bezbednosti, pošto taj centar mora da ima najmanje dva nezavisna izvora energije.

„Uradili smo sve što je potrebno, spremni smo da razgovaramo i o podsticajima“, rekao je premijer Vučić.

„Udvostručen broj putnika na Aerodromu“

Premijer je zahvalio Ujedinjenim Arapskim Emiratima i šeiku Muhamedu el Nahjanu na svemu što su učinili za Srbiju, kao i kompaniji „Etihad“, koja, kako kaže, nije imala preveliku računicu, ali zahvaljujući prijateljstvu Beograda sa Abu Dabijem možemo da se pohvalimo uspesima „Er Srbije“.

„Možemo da se pohvalimo da imamo veoma pristojnu avio-kompaniju kao jedna mala zemlja, a koliko je to važno vidite na osnovu drugih zemalja koje grcaju u dugovima i ne mogu da reše problem avio-kompanija“, rekao je premijer Vučić.

Dodao je da je, zahvaljujući toj saradnji, za tri godine udvostručen broj putnika na Aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu, dok je broj putnika nacionalnog avio-prevoznika povećan za 2,6 puta.

Premijer Vučić je rekao i da očekuje uspostavljanje direktne linije sa Pekingom, sa jednom kineskom kompanijom, i značajan priliv turista i uvećanje prihoda po tom osnovu.

U poslednjih nekoliko godina, dodao je, u Beogradu je broj turista prešao milion i 100 hiljada, dok u Srbiju ukupno dolazi 2,6 miliona turista.

„Mislim da za dve godine možemo to da dupliramo, da imamo 4-5 miliona. Za sve to nam je bio potreban ‘Etihad’, jer bez ‘Etihada’ mi to ne možemo“, rekao je premijer Vučić.

Kako je objasnio, nije u pitanju samo to da li smo vredni već i to što Etihad zna kako se obavlja posao, a imaju „netvorking i konektiviti (umreženost i kontakte) o kojem samo možemo da sanjamo“.

„Budite deo sistema koji pobeđuje, deo uspešnog sistema. I zato nam je bilo stalo da dovedemo ovaj pozivni centar u Beograd“, rekao je premijer Vučić.

U Centru za objedinjene usluge biće zaposleno 200 radnika, a planirano je da se broj zaposlenih poveća na 685 do 2020. godine.

Centar će pružati usluge kontakt-centra i programa lojalnosti, i osposobljen je da do 2020. primi 4,4 miliona poziva.

Zaposleni će u početku pružati usluge rezervacije i izdavanja karata, u koje spadaju prodaja, promena plana putovanja i obrada zahteva za posebnim uslugama.

U pogledu programa lojalnosti, zaposleni u kontakt-centru će moći da pruže informacije o programima, kao i usluge upravljanja korisničkim nalogom i bonus miljama.

Centar će obavljati brojne zajedničke funkcije avio-kompanija članica grupacije „Etihad ervejz sistem“ – usluge kontakt-centra i programa lojalnosti u Evropi za avio-kompanije „Etihad ervejz“, „Er Srbija“, „Er Sejšels“ i „Etihad Ridzenel“, a u dogledno vreme će obuhvatiti i avio-kompanije „Alitalija“ i „Erberlin“.

Centar, koji se nalazi u okviru poslovnog parka „Erport siti“ na Novom Beogradu, omogućiće avio-kompanijama da ostvare prednost na kompleksnom i konkurentnom globalnom tržištu, navode u „Etihadu“.

izvor – RTS