RADIO-TELEVIZIJA ŠUMADIJA - ARANĐELOVAC - 034 723 886

Promocija antologije Agape u biblioteci

promocija-antologija-agape-1-i-agape-2-u-kucevu-foto

Narodna biblioteka «Sveti Sava» organizuje promociju knjiga Aleksandra Gajšeka „AGAPE antologija 1, 2 i 3 sa temom – Potraga za smislom“.

Knjiga Agape antologija 1 objavljena je povodom deset godina emitovanja emisije “Agape” na televiziji Studio B u kojoj je publikovano 12 razgovora, dok su antologije 2 i 3 nastale kao nastavak, budući da je prva knjiga izazvala veliko interesovanje. Sve tri knjige predstavljaju zbornik najvažnijih razgovora koje je Gajšek vodio sa svojim gostima, negujući kulturu dijaloga.

Emitovanje emisije “Agape” počelo je u oktobru 2005. godine kao ekskluzivni intervju sa Patrijarhom Pavlom, a nastavljeno sa gostom-domaćinom akademikom Vladetom Jerotićem. U emisijama su učestvovali brojni gosti – Matija Bećković, vladika Porfirije, Dušan Kovačević, Rambo Amadeus, Jovan Ćirilov, Sanja Domazet, Raša Popov, Timoti Džon Bajford i mnogi drugi.

Aleksandar Gajšek diplomirao je novinarsko-komunikološki smer na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Kao stipendista IREX-a spacijalizirao je novinarstvo u elektronskim medijiima. Radio je i na TV Politika. Pored serijala „Agape“, autor je emisija „Moja slika sveta“ i „Spoznaja“.

Promocija Antologija Aleksandra Gajšeka – „Potraga za smislom“ biće održana u četvrtak 16. marta 2017. u 19 časova u čitaonici Biblioteke.

Agape-antologija-autora-Aleksandra-Gajseka