RADIO-TELEVIZIJA ŠUMADIJA - ARANĐELOVAC - 034 723 886

Neću dozvoliti linč u Srbiji

Vucic-Cacak

Srbija je mirna zemlja, zemlja dobrog, odgovornog i poštenog naroda, koji hoće da živi i radi, a ne da linčuje, rekao je kandidat za predsednika Srbije Aleksandar Vučić na predizbornom mitingu u Čačku i istakao da je dovoljno „čvrst, odlučan i hrabriji od svih da im ne dozvoli da se ikada više u našoj zemlji ponovi linč.

Linč u Srbiji nikad više neće biti dozvoljen, poručio je premijer Vučić i dodao da to lično garantuje građanima Srbije.

Premijer Vučić je rekao da se na vređanje, „premeravanje“ i uvrede više ne osvrće, ali da su pretnje poput onih o „pucanju kao u Makedoniji“ i „vešanju o bandere“ opasne jer govore o tome da su neki spremni i na destabilizaciju zemlje zarad vlasti.

Čuo je, kaže, i ono što je mislio da nikada više neće čuti.

„Noćas su me podsetili na nešto što sam mislio da nikome neće više pasti na pamet. Sećate se linčovanja Milanovića i Komrakova ispred RTS-a, kada leži čovek od 65 godina, a njih 10-20 magaraca ga šutira i ubija. Jedan od njih je rekao ‘vraća se vreme za šamarčine’, baš onako kao što su radili“, naveo je premijer Vučić.

Istakao je da linč u Srbiji nikome nikada neće biti dozvoljen

„Neću da merim koga i koliko. Kada kažem tako, onda to znači da garantujem da se tako nešto neće desiti“, poručio je premijer Vučić.

Naveo je i da je čuo iz publike na mitingu povik „imamo i mi ruke“.

„Samo to nećemo. Nećemo mi rukom, niti bilo čim, na njih, nećemo dozvoliti da nam destabilizuju zemlju“, rekao je premijer Vučić.

Na „program dosovskih kandidata“, koji se, kako je rekao, zasniva na vešanju i pucanju, on odgovara programom puta u budućnost, za pristojnu i normalnu Srbiju.

„Naša politika je snažna i ekonomski jaka Srbija, što znači i politički jaka i vojno jaka, koja ume da zaštiti srpski narod gde god da živi“, rekao je premijer Vučić, „da budemo uspešni, da se radujemo pobedama i da pobede smatramo normalnim“.

„Da izvučemo pouke, nikada više loše da ne ponovimo i zapamtimo šta je bilo dobro i to da još popravimo“, rekao je kandidat vladajuće koalicije.

Za svoje protiv kandidate je rekao da samo pričaju i ponavljaju – mi ćemo da povećamo penzije, plate, narod teško živi…

„Kao da mi ne znamo da narod teško živi. A, šta su nam to ostavili, možda ‘Mercedes’ i BMV, pa mi to uništili? Pa ništa nam nisu ni ostavili“, rekao je premijer Vučić.

Za razliku od njih, podsetio je, obezbedili smo ovih dana 300 novih radnih mesta u Čačku, u novoj fabrici u Lebanu, pogonima i fabrikama u Leskovcu, a biće, kaže, i u Žitorađi, Grdelici, u Zlatiborskom okrugu…

Najavio je podsticanje proizvodnje domaćih malih i srednjih preduzeća, poput čuvene linije „Maruška“ modnih „aksesoara“, ešarpe i kravate koje su, kaže, videli mnogi državnici.

Rekao je da nemačkoj kancelarki Angeli Merkel poklonio „Maruška“ ešarpu, uz poruku da je to „čačanski kvalitet“.

„Nosio sam i naše jabuke i šljive, kako kome…“, rekao je premijer Vučić.

Prema njegovim rečima, značajno je što po prvi put ostvarujemo suficit u trgovini sa svim zemljama okruženja.

Ako nastavimo ovako, dodao je, imaćemo više novca u kasi.

„Taj novac ne volim da trošim na gluposti, ali volim da ga trošim na subvencije fabrikama, na gradnju auto-puteva, a ne na kupovinu biračke volje“, rekao je premijer Vučić.

Najavio je i povećanje minimalca, kao i plata i penzija, završavaju se i rade koridori, kako auto-putevi, tako i železnički, regionalni i drugi putevi…

„Imamo mnogo toga što je prednost Srbije“, podvukao je premijer Vučić, uključujući i politiku za koju su govorili da nije moguća, a to je politika evrointegracija, čuvanja dobrih odnosa sa svima i politika neuvođenja sankcija Rusiji.

Ukazao je da je pokrivenost uvoza izvozom bila 56 odsto, a sada je rekordna, odnosno 78 odsto i dodao da je to rezultat takve politike vlade.

Srbija se očuvala samostalnost i nezavisnost, ne odlučuju o nama više ambasadori.

Vučić je rekao da će o budućnosti Srbije, kao i do sada, odlučiti građani Srbije.

„Kako odlučite 2. aprila, tako će biti. Ali, ne glasajte za one u čije ime će drugi odlučivati o nama“, zaključio je premijer Vučić.

izvor – RTS