RADIO-TELEVIZIJA ŠUMADIJA - ARANĐELOVAC - 034 723 886

Šamot pobedom osigurao pley off

ORK-sAMOT-65-2015-2016

Rukometaši „Šamota“ su večeras pobedom nad ekipom „Morave“ ostvarili  istorijski uspeh, plasiravši se u pley-of.

Koliko je ova utakmica bila značajna za domaći sastav, koji je sa tribina SRC Šumadija bodrilo preko hiljadu navijača, videlo se na početku utakmice. Grč i nervoza Šamotera pomogli su gostima da od početka budu u vođstvu, a od 14-og minuta kada je bilo 4:7, kreće  rezultatski preokret koji otvara Živojinović. Golom Glišića u 21-om minutu „Šamot“ prvi put prelazi u vođstvo. Dobra odbrana golmana Đorđevića povratila je sigurnost u igru domaćina koji su napravili seriju od 8 golova, a u 25-om minutu bilo  je 12:7. Na poluvreme se otišlo pri rezultatu 14:10.

Drugi deo susreta otvara Živojinović, a nakon kontre Pešića „Šamot“ ima i najveću prednost u večerašnjoj utakmici +6. Do 50-og minuta gosti ne upevaju da smanje razliku, a onda zahvaljujući dobroj odbrani i greškama domaćina u 56-om minutu imaju samo dva gola zaostatka. Nade da će do rezultatskog preokreta doći raspršili su Praščević i siguran na golu Đorđević.

Na kraju 25:21 a pobeda u  20-om kolu Superlige osigirala je Šamoterima pley-of.

U redovima „Šamota“ najefikasniji je bio Praščević sa 5 golova, slede Pešić, Živojinović i Glišić sa po 4, Milinić i Ranković sa po 3, Tomić i Radosavljević sa po jednim pogotkom.