RADIO-TELEVIZIJA ŠUMADIJA - ARANĐELOVAC - 034 723 886

Telegrami saučešća povodom smrti Čurkina

download

Predsednik Tomislav Nikolić, premijer Aleksandar Vučić i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uputili su telegrame saučešća povodom iznenadne smrti ruskog ambasadora pri UN Vitalija Čurkina.

Premijer Vučić je telegram saučešća uputio predsedniku Rusije Vladimiru Putinu i premijeru Dmitriju Medvedevu, naglasivši da je bio počastvovan saradnjom sa Čurkinom.

„Sa velikom tugom sam primio vest da je preminuo ambasador Vitalij Čurkin, stalni predstavnik Ruske Federacije u Ujedinjenim nacijama u Njujorku, na radnom mestu, dok je svojim velikim diplomatskim znanjem doprinosio boljem razumevanju zemalja i naroda“, navodi se u telegramu premijera.

Vučić ističe da je ovo je veliki gubitak ne samo za porodicu i prijatelje, već i za sve one koji su imali priliku da ga poznaju.

Lično sam bio počastvovan srdačnom saradnjom sa ambasadorom Čurkinom, koji je bio voljan da kroz iskrene i mudre savete podeli svoje veliko diplomatsko iskustvo, napominje premijer.

„U ime Vlade Srbije i svoje ime, porodici i prijateljima ambasadora Čurkina, vama i Vladi Rusije upućujem iskreno saučešće“, naglašava se u telegramu premijera.

izvor – Tanjug