RADIO-TELEVIZIJA ŠUMADIJA - ARANĐELOVAC - 034 723 886

Sve spremno za trku 1300 kaplara

FireShot Capture 3182 - (20+) Facebook - www.facebook.com

U subotu 14. septembra biće održana 7. trka 1300 kaplara. Trkački dan otvoriće nadmetanja predškolaca i učenika srednjih i osnovnih škola u okviru memorijala „Lazar Ćirović“ dok će trke zdravlja Aqua viva na 5 km, trka 1300 kaplara na 10km i trka vojske i policije startovati u 11 časova. Za trke je prijavljen rekordan broj takmičara a podela startnih paketa počeće od 8 časova.

Veče pre trke u petak 13. septembra u 17:30 biće otvorena izložba u Maloj galeriji posvećena đacima ratnicima bataljona 1300 kaplara. Tradicionalno u 19 časova kod spomen kosturnice parastos za stradale vojnike služiće sveštenstvo orašačkog namesništva a biće upriličeno polaganje venaca kao i kulturno umetnički program đaka OŠ „Sveti Sava“. Iste večeri od 20 časova u narodnoj biblioteci Sveti Sava biće održana tribina „Moja baka, Milunka Savić“ na kojoj će govoriti unuk ove srpske herojine Đorđe Minkov.

Trku organizuje Sportski savez opštine Aranđelovac pod pokroviteljstvom lokalne samouprave i uz podršku brojnih javnih i privatnih preduzeća naše opštine a generalni sponzor trke ove godine je Wiener Stadtische osiguranje.

Organizatori mole sugrađane da svoja vozila na dan trke ne parkiraju u glavnoj ulici od Šarene kapije do Jadranske ulice.