RADIO-TELEVIZIJA ŠUMADIJA - ARANĐELOVAC - 034 723 886

Održana sednica Opštinskog veća

opstina

Još uvek je na javnoj raspravi Strategija održivog razvoja Opštine Aranđelovac za period 2016-2020. godine.

Ovaj planski dokument donet je u saradnji sa Agencijom za ekonomski razvoj Šumadija i Pomoravlja. Do izglasavanja konačnog plana na skupštini, moguće je da će doći do promena, ovog strateškog dokuumenta koji obuhvata sve oblasti privrede, na predlog građana, odbornika i preduzeća.

Na 84. veću razmatrani su finansijski planovi Centra za socijalni rad, Predškolske ustanove Duga, TO, Narodne biblioteke, Smotre umetnosti, Sportskog centra i drugih ustanova. Finansijske izveštaje ustanove su uskladile sa budžetom opštine Aranđelovac. Na sledećoj skupštini biće dati na usvajanje.

Razmatran je i Akcioni plan za ostvarivanje ravnopravnosti polova u OA koju će usvojiti komisija za rodnu ravnopravnost. U ovoj godini biće organizovani ginekološki pregledi, mamografski pregledi za žene koje nisu zdravstveno osigurane, radiće se analize krvi povodom ranog otkrivanja raka prostate i debelog creva za muškarce koji takođe nisu zdravstveno osigurani. U ovom mesecu u okviru aktivnosti komisije biće organizovana izložba narodne radinosti, u martu će biti organizovana tribina „Stop nasilju nad ženama“, krajem godine turnir u malom fudbalu za devojčice i dečake, a radiće se na uvođenju škole glume i scenografije u seoskim sredinama.

MZ Bosuta odobreno je 300 000 dinara za tekuće budžetske rezerve Odeljenju za investicije i javne nabavke za izradu Plana regulacije groblja. Odobren je i zahtev ZC Aranđelovac za nabavku posteljina za bolnicu.