RADIO-TELEVIZIJA ŠUMADIJA - ARANĐELOVAC - 034 723 886

Jovana Preković u finalu najprestižnijeg karate turnira u svetu

jovana-prekovic

Karatistkinja karate kluba „Knjaz“iz Aranđelovca Jovana Preković je postigla istorijski uspeh plasmanom u finale na Premijer ligi „Paris open“, najprestižnijeg karate turnira u svetu.

Danas niko nije mogao da su suprostavi Jovani Preković i redom su padale osvajačice medalja na Evropskim i Svetskim prvenstvima.

U prvom kolu Jovana Preković je savladala  Snel Lynn iz Holandije rezuiltatom 1:0. U drugom kolu sigurnom pobedom od 4:1 savladana je  Desjardin s Kamille iz Kanade. U trećem kolu je mladu Prekovićku čekala iskusna Ruskinja Gataullina Nailya koja je sve protivnice do tada pobeđivala na izuzetno ubedljiv način. Međutim Jovana je I ovaj meč rešila u svoju korist I to rezultatom 1:0. A onda u petom kolu meč koji je odlučivao mnogo jer se mlada aranđelovčlanka susrela sa predstavnicom Japana Someya Mayumi koju je savladala na iznenađujuće lagan način i to  rezultatom 2:1.

U šestom meču koji je bio i polufinalni meč Jovana Preković se sastala sa aktuelnom prvakinjom Evrope I vicešampionkom sveta Ignace Lucie iz Francuske. Ove godine upravo u Francuskoj na prvom seniorskom prvenstva za Jovanu Preković Jovana je osvojila I svoju prvu seniorsku medalju na seniorskim prvenstvima Evrope I to nakon izgubljenog meča sa Lucie. Ovo je bio pravi izazov da joj se mlada Prekovićka revanšira I to baš u Parizu. Publika u najvećem hramu karatea hali  Bersi u Parizu je naravno bio uz domaću takmičarku ali je Jovana pokazala psihičku stabilnost, odličnu taktičku pripremu koju je spremala sa svojim trenerom Roksandom Atanasov I u pravoj igri živaca pokazalA je više I pobedila je sa 1-0. Finalna broba Jovane Preković I reprezentativke Turske Coban Merve  biće održana sutra gde se nadamo još jednoj pobedi Jovane Preković.

“Današnji nastup Jovane Preković je pokazao da smo spremne da idemo u borbu za Olimpiusku normu, a onda i na medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju i to nam je jedini cilj sve do 2020. godine. Nadam se da ćemo dobiti svu podršku za valjane pripreme i za učestvovanje na svim Premijer ligama u narednom četvorogodišnjem procesu  jer samo tako možemo na vrh sveta gde nam je i mesto“, rekla je trener Karate kluba „Knjaz“  Roksanda Atanasov.