RADIO-TELEVIZIJA ŠUMADIJA - ARANĐELOVAC - 034 723 886

Danju rukometaš, noću di džej

dj-samot-rukomet

Danju je rukometaš, noću di-džej. Tako živi Nemanja Radosavljević član šestoplasiranog tima superligaškog društva Šamota.

Pre dve, tri godine sam se bacio u te vode, a poslednjih godinu dana mi je to, da kažemo, stalan posao, pored rukometa – objašnjava ovaj 24-godišnji momak.

Otkud u toj muzičkoj priči i kako balansirate između treninga i utakmica?

– Kao klinac sam zavoleo elektronsku muziku, a uz drugare je krenula i ta priča. Najviše posla ima preko vikenda, kad su i naše utakmice i onda je malo teže da se sve uskladi. Obično jurim da petkom završim trening do pola devet, a onda dalje, zavisi gde sam te večeri.

Dogodilo vam se i da ste, pre mesec dana, pred gostovanje šampionu u Novom Sadu, radili do pet ujutru, a onda na utakmici postigli sedam golova u porazu vašeg tima (30:32).

– Događa mi se često slična situacija, ali tad sam valjda bio posebno inspirisan jer je protivnik bio takav, pri tom smo im u prvom kolu, u našoj Šumadiji, „otkinuli” bod.

Uroš je pride i student turizma, a mogao je da bude i fudbaler.

– Otac mi je bio golman u Šumadiji, a ja sam sa drugarima na kraju ipak, prelomio, da odem na rukomet u sedmom osnovne. Na kraju sam od celog društva jedino još ja aktivan. Zapravo, počeo sam fudbal, a onda sam imao prelom noge i tako nekako uz društvo, spontano, okrenuo se rukometu. Veran sam Šamotu sve ove godine, osim jednog izleta, pre tri godine, u Požegu.

Da li je teže biti di-džej ili rukometaš?

– Teže je, ali i slađe biti rukometaš. Velika su odricanja, ali ako nešto čovek voli… Fizički se umorim posle treninga, ali ostane snage i za žurke, oduvek sam ih voleo.

Kakvu muziku puštate i gde uglavnom ima posla?

– Trudim se da to bude neki moj stil, ne komercijala, kombinujem dip haus, progresiv, tehno, tek-haus. Uglavnom radim u Aranđelovcu, centralnoj Srbiji, Smederevu, nekoliko puta sam bio u i Beogradu, a za Novu godinu se radujem odlasku u Luksemburg, Saumur kristal klubu– kaže di-džej Nemanja, obećavajući i nove golove u Šamotovoj trci za plej-of.

– Nije nam težak raspored u nastavku sezone. Bio bi to pravi uspeh da se nađemo među timovima koji će razigravati za titulu tim pre što je uoči starta prvenstva plan bio opstanak u eliti. Sve preko toga je iznad očekivanja, ali bio bi i nastavak našeg uspona jer smo za dve godine preskočili dva ranga…

izvor – Sportski žurnal