RADIO-TELEVIZIJA ŠUMADIJA - ARANĐELOVAC - 034 723 886

Izlagačka sezona u Savremenoj gradskoj galeriji nastavlja se 25. aprila

FireShot Capture 1745 - DVORANA PARK-OTVARANJE IZLOŽBE DUŠANA B. MARKOVIĆA - rtvsumadija@gma_ - mail.google.com

Nastavljajuću svoju izlagačku sezonu 2023. godine Centar za kulturu Aranđelovac  25. aprila u 18.00 časova u Savremenoj gradskoj galeriji, ljubiteljima likovne umetnosti predstaviće izložbu “Algoritam matričnog ponavljanja” Dušana B. Markovića.

U matrici niza postoji situacija u kojoj je posmatranje dovedeno u pitanje. Pojava ponavljanja je neminovna sa paradoksom malih promena kroz tok vremena koje beleži istorija. Stratezi, ma koliko se trudili, ponavljaju identične odluke u ovladavanju zadatkog prostora. Menjaju pravce dejstva po istim matricama prethodnika, (iz teksta kataloga).

Rođen 1948. Dušan B. Marković je završio smer vajarstva na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 1974. godine. Na istom fakultetu je tri godine potom završio i magistarske studije, a kao stipendista belgijske vlade 1980. boravio je na specijalizaciji na Nacionalnom Hoger institutu u Antverpenu. Dobitnik je brojnih nagrada iz oblasti vajarstva i slikarstva. Samostalno je izlagao 40 puta u zemlji i inostranstvu (Belgija, Norveška, UAE).