RADIO-TELEVIZIJA ŠUMADIJA - ARANĐELOVAC - 034 723 886

Olimpijski karavan stiže u Aranđelovac

OKS 2016 18

U ponedeljak, 5.12.2016., sa početkom u 12.00h, u sportskoj hali u Aranđelovcu, biće održana „EkOlimpijada“ pod sloganom „Moje školsko eko dvorište“, a sa učesnicima će se družiti streliknja Andrea Arsović koja nas je ovog leta predstavljala na Olimpijskim igrama u Rio de Ženairu, što je nakon Londona bilo njeno drugo olimpijsko iskustvo.

Andrea je na prvim Evropskim igrama u Bakuu 2015. godine osvojila zlatnu medalju, a sa Evropskih prvenstava ima dve zlatne i po jednu srebrnu i bronzanu medalju.

 U delu programa “Olimpijska aleja”, u gradskom parku kod sportske hale biće posađeno pet stabala koja predstavljaju pet olimpijskih vrednosti koje mladi treba da usvoje u svom svakodnevnom životu: radost igre, fer plej, poštovanje, izuzetnost i jedinstvo duha, tela i uma, a ovim povodom partner OKS kompanija Coca-Cola pokloniće sportske rekvizite u vidu lopti za fudbal, košarku i odbojku.

Cilj „EkOlimpijade“ je da osnovci kroz sport i zabavu, učestvujući u raznovrsnim radionicama, razvijaju olimpijski duh i upoznaju prave olimpijske vrednosti i važnost očuvanja životne sredine.

 

„EkOlimpijsko igralište“ je sportsko-ekološka radionica u kojoj će posebna pažnja biti posvećena očuvanju prirode, kao jednoj od osnovnih olimpijskih vrednosti. Glavna tema biće uređenje školskog dvorišta kroz podizanje svesti mladih o reciklaži i separaciji otpada, a tim povodom jedna od škola će na poklon dobiti kante za reciklažu od kompanije Sekopak.

Igra „Eko fudbal“ podrazumeva takmičenje između mešovitih muško-ženskih timova, a učesnici uče da  razmišljaju o fer pleju i korektnosti tako što pravila igre određuju igrači na licu mesta.