RADIO-TELEVIZIJA ŠUMADIJA - ARANĐELOVAC - 034 723 886

Izložba „Mrtva priroda. Slika jednog ugla“ u Savremenoj galeriji

FireShot Capture 1534 - Otvaranje izložbe Petra Đorđevića - rtvsumadija@gmail.com - Gmail_ - mail.google.com

U Savremenoj gradskoj galeriji, 28. februara u 18 časova biće otvorena izložba slika Petra Đorđevića – „Mrtva priroda. Slika jednog ugla“.

Ne dozvoljavajući opuštanje, svetle i žive teme mrtve prirode umetnika Petra Đorđevića na prvi pogled odišu tihom atmosferom i neobičnim mirom. Iako tematski svrstane u mrtve prirode, dela Petra Đorđevića su neobično životna i tu životnost posmatrač na prvo gledanje upija.

Tematski se okrenuvši jednoj od najstarijih slikarskih tema, umetnik Petar Đorđević je ispred sebe postavio ozbiljan zadatak. Van svih kombinacija sa modernim materijalima, digitalnom tehnologijom, okrenut sasvim klasičnom pristupu slici ulja na platnu umetnik donosi ozbiljnu analizu pristune sadašnjosti. Nastavljajući tradiciju brojnih velikih umetnika, svoj slikarski put pronalazi na tragu impresionista, postimpresionista, ali i nekih domaćih velikih autora čije delo zrači velikom svetlošću.

Petar Đorđević diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 2012.godine na odseku za slikarstvo u klasi profesora Slobodana Roksandića. Član je ULUS-a i Kluba anatomskih crtača Balkana. Dobitnik je nagrade za crtež na FLU 2008.godine. Do sada je održao sedam samostalnih i učestvovao na preko dvadeset grupnih izložbi.

Posetioci izložbu mogu da pogledaju do 27. marta.