RADIO-TELEVIZIJA ŠUMADIJA - ARANĐELOVAC - 034 723 886

Eko stazama Šumadije – 05

Za uskladjivanje standarda sa EU u oblasti zaštite životne sredine potrebne su decenije. Rapublika Srbija osniva Zeleni fond.

– Kompanija Peštan u Arandjelovcu, jedan od najvećih proizvodjača plastičnih cevi ne samo u zemlji, nego i u regionu – veliku pažnju poklanja zaštiti životne sredine, kao i informisanju javnosti o svom radu i primenjenim standardima. Jedini u Srbiji recikliraju i ambalažu dobavljača. Kao veliki izvoznici, već vode računa i o evropskim standardima. Posle 27 godina uspešnog rada, sve intenzivnije šireći kapacitete, sa 8 proizvodnih hala, „Peštan“ koji nosi ime po obližnjoj reci, namerava da životnu sredinu u Bukoviku ostavi zaštićenu i nezagadjenu. Kao društveno odgovorna kompanija prepoznali su opšti interes i donirali sredstva za produkciju ovog serijala RTV Šumadija „Eko stazama Šumadije“

– Deponija u Misači jedna je od retkih sanitarnih deponija u Srbiji. Počinje korišćenje trećeg polja, a u JKP Bukulja čiji je osnivač opština Arandjelovac, najavljuju da za organizovano odlaganje smeća može da koristi još 7 godina.
– Park Bukovičke Banje u Arandjelovcu kao zaštićeno područje u kategoriji Spomenik prirode, u režimu zaštite posebne mere primenjuje u očuvanju prirode i žiotne sredine. JKP Zelenilo je ovlašćeni upravljač, sa zadatkom očuvanja i unapredjenja tog jedinstvenog parka uredjenog u 19. veku po ugledu na francuske parkove. Jedinstvena zbirka skulptura uz zdanja arhitekture koju baštinimo, čini park i Spomenikom kulture.

Kategorije: ,

 
Izdvojeno
 
FireShot Capture 2306 - RTV Šumadija - Gost u studiju - Vladimir Orlić, predsednik Narodne s_ - www.youtube.com
Gost u studiju – Vladimir Orlić, predsednik Narodne skupštine Republike Srbije
8
Zdravstveni bilten : Epidemiolog
FireShot Capture 650 - Bojan Radovic Vantelesna oplodnja - YouTube - www.youtube.com
Aktuelno – Bojan Radović, predsednik opštine Aranđelovac