RADIO-TELEVIZIJA ŠUMADIJA - ARANĐELOVAC - 034 723 886

Ovo su odluke Opštinskog veća

Vece slika

Od 14 tačaka dnevnog reda 73. Opštinskog Veća Opštine Aranđelovac, sve su usvojene.

Godišnjem razmatranjem izveštaja o izvršenju odluke o budžetu za prvih devet meseci tekuće godine kojim je dati budžet sa utrošenim sredstva je usvojen. Lokalna samouprava razmatrala je o preduzimanju mera u slučaju poplava u smislu čišćenja kanala, podizanja brana i slično.

Vlasniku Fortune market umanjen je porez na imovinu od 60 odsto zbog stimalacija zapošljavanja u optštini Aranđelovac. Izmenjenjim programom korišćenja subvencija JKP Bukulja  biće izdvojena sredstva za rekonstrukciju krova kapele na groblju u vrednosti od 1 milion i 300 hiljada dinara, međutim ova odluka tek treba da pređe program, prema rečima sekretara skupštine opštine Milenka Jovanovića.

Što se tiče kriterijuma za određivanje korisnika za naknadu troškova za vantelesnu oplodnju, odlučeno je da korisnici moraju imati prvi pokušaj finansiran od strane države, da bi drugi finansirala opština u visini do 250. 000 dinara.

  Članovi veća usvojili su odluku da će strelcima od grada biti isplaćene 4.000 dinara tokom letnjih meseci od strane opštine, plus dodatnih 4.000 republičnih sredstva. Finansijski plan Uprave opštine  prilagođen je smanjivanjem sredstava za usluge po ugovoru, a povećanjem sredstava za komunalne takse, rekao je za RTV Šumadija Jovanović.