RADIO-TELEVIZIJA ŠUMADIJA - ARANĐELOVAC - 034 723 886

Kompanija Peštan proširuje proizvodne kapacitete

Kompanija Peštan, lider u proizvodnji plastičnih cevi i PVC profila na Balkanu, u dve nove proizvodne hale investiraće ukupno 35 miliona evra do kraja iduće godine, sa mogućnošću otvaranja 150 do 200 novih radnih mesta.

Kompanija se ubrzano razvija, kaže vlasnik Božidar Petković, izvozi proizvode u 70 zemalja, a najavljenom proizvodnjom bešumnih cevi izvoz će porasti za 30 odsto. Ubrzano se privodi kraju asfaltiranje 4,5 ha magacinskog i prostora za skladištenje, zahvaljujući opštini koja je bez odlaganja izdavala dozvole i planove, kao i privrednicima koji saradjuju sa nama naglašava Petković i najavljuje otvaranje škole u samoj fabrici  Peštan za buduće majstore raznih profila.

Opština Aranđelovac postaje lider u Šumadiji kada govorimo o porastu proizvodnih kapaciteta, sa skoro 50 miliona evra koliko je uloženo u nove investicije u prethodnom periodu, istakao je Bojan Radović, predsednik Opštine prilikom obilaska radova na Ćirincu u Bukoviku, gde kompanija Peštan investira značajna sredstva. Obezbedjivanje infrastrukture i otvaranje novih radnih mesta u fokusu je lokalne samouprave u predstojećem periodu ističe Radović, dodajući da će kompanija Peštan biti jedan od najboljih primera dualnog obrazovanja u praksi. Veliki broj uspešnih privrednika omogućava saradnju u projektima od opšteg interesa, kao što je predstojeća rekonstrukcija bolnice, ističe predsednik Opštine Arandjelovac.

Opština Aranđelovac će i u narednom periodu raditi na izgradnji infrastrukture, čime će ubrzati razvoj privrede i u narednom periodu, istakao je u Kompaniji Peštan narodni poslanik Milosav Milojević. Donošenjem Zakona o planiranju i izgradnji omogućeno je investitorima da brže dolaze do gradjevinskih dozvola i sigurnije plasiraju svoja sredtva u proširivanje proizvodnih kapaciteta. Pored toga, sredstvima Republike od 11 miliona evra uradjen je magistralni put sa 13 km trotoara, rade se i lokalni, kao i atarski putevi, podseća Milojević, ističući da Arandjelovac napreduje kao i gradjani, čemu će doprineti povećanje plata i penzija koje najavljuje predsednik Vlade Aleksandar Vučić.