RADIO-TELEVIZIJA ŠUMADIJA - ARANĐELOVAC - 034 723 886

Radionica o stripu ,,Oživljavam slike rečima“

narodna biblioteka sveti sava

Narodna biblioteka «Sveti Sava» u saradnji sa Osnovnom školom „Sveti Sava“ organizuje radionicu o stripu ,,Oživljavam slike rečima“ Bojane Petronijević.

Bojana Petronijević je profesor srpskog jezika i književnosti, a radionica je namenjena deci od osam do trinaest godina. Cilj radionice je da deca kroz kreativne zadatke dođu do zaključka šta je to
strip, kako nastaje, na koji način se ti elementi objedinjuju u celinu i zašto je važan kao oblik kulturnog izražavanja. (Đaci sa sobom treba da ponesu drvene bojice ili flomastere.) Radionica je izvedena na Međunarodnom festivalu slikovnica ,,Čigra“ u Narodnom muzeju u Zrenjaninu, u Sportsko-kulturnom centru u Požegi, u Obrazovno-kulturnom centru u Bogatiću, na Međunarodnom festivalu dečjih i omladinskih pozorišnih predstava DOPS u Jagodini i u okviru biblioteka u Čajetini i na Zlatiboru. Bojana Petronijević je nastavnik srpskog jezika i književnosti u OŠ „Rajak Pavićević“ u Bajinoj Bašti. Radionica o stripu ,,Oživljavam slike rečima“ Bojane Petronijević je u ponedeljak, 13. septembra u 10 i 11 časova u čitaonici Biblioteke.