RADIO-TELEVIZIJA ŠUMADIJA - ARANĐELOVAC - 034 723 886

MOLBA ZA RAZUMEVANjE ZBOG ZATVARANjA ULICA POVODOM ODRŽAVANjA TRKE 1.300 KAPLARA

Poštovani sugrađani,

Obaveštavamo Vas da će zbog održavanja treće ulučne atletske Trke 1300 kaplara koja se u Aranđelovcu održava u subotu 03.10.2020.godine veći deo glavne aranđelovačke ulice , kao i ulica Kralja Petra I biti zatvorene za saobraćaj u terminu od 08:30 do 13:00 sati i da će u tom terminu saobraćajna policija usmeravati saobraćaj na alternativne pravce.

Sertifikovana staza trke koja je od prošle godine u zvaničnom kalendaru Srpskog atletskog saveza duga je 2.500 metara.

Start trka je u centru grada ispred robne kuće a trka se kreće glavnom ulicom do suda , gde desnim krugom nastavlja uskom ulicom Ilije Milovanovića (advokstska ulica) , nastavlja se ponovo desnim krugom uz ulicu Kralja Kralja Petra I sve do ulaska u Park Bukovičke banje „kod ekploatacije“ , alejom borova do raskrsnice koja levo vodi ka Otvorenoj sceni , a desno kuda ide trka , ka fontani.
Krug se nastavlja ka Sfingi na ulasku u park i stazom koja u ulicu Vojvode Putnika izlazi kod nekadašnjeg Prvog maja odakle se trkači na raskrsnici kod Šarene kapije vraćaju u glavnu ulicu u startno – ciljnu ravninu.

Programom je predviđen dolazak i prijem takmičara u terminu od 08:00 do 10:00 sati u centru grada kod Dvorane park.
U Za 10:00 sati predviđeno je svečano otvaranje trke u centru grada kod gradskog trga , a za 10:15 predviđen je start Trke zdravlja AQUA VIVA na 5.000 metara u kojij će nastupiti i pripadnici Vojske Srbije i MUP-a Republike Srbije.
U 11:30 startovaće glavna trka na na 10.000 metara , Trka 1.300 kaplara , posvećena herojskim vrednostima Srpske vojske iskazanih u Velikom ratu.
Od 13:30 na Otvorenoj sceni u Parku Bukovičke banje , uz prigodan kulturno umetnički program , biće uručena priznanja najuspešnijim pojedincima.

Organizator ove manifestacije je Sportski savez Aranđelovac uz pokroviteljstvo Opštine Aranđelovac , tehničku i organizacionu podršku brojnih javnih preduzeća i ustanova u gradu pod Bukuljom , kao i privatnih kompanija (o kojima će narednih dana biti više reči) a koje su podržale sportski događaj , za koji postoji ideja da u narednim godinama postane jedan od brendova našeg grada , uz prateći celodnevni program u koji bi se još masovnije uključili pripadnici Vojske Srbije i MUP-a Republike Srbije.

Trku 1.300 kaplara podržali su i Srpski atletski savez , Sportski savez Srbije , Savez za rekreativni sport Srbije i Sokolski savez Srbije.
Zbog nepovoljne apidemiološke situacije i problema koje je izazavao virus COVID 19 , raniji planovi organizatora da već ove godine manifestacija bude još masovnija odloženi su za 2021 godinu , a izostaće i trke školske dece u okviru Memorijala Lazara Ćirovića.
MOLIMO VAS ZA RAZUMEVANjE , STRPLjENjE I PODRŠKU , UZ POŠTOVANjE PROPISANIH EPIDEMIOLOŠKIH MERA , KAKO BI OVA MANIFESTACIJA PROTEKLA U NAJBOLjEM MOGUĆEM REDU I KAKO BI SE BROJNI UČESNICI OSEĆALI KAO U SVOM GRADU.

SPORTSKI SAVEZ ARANĐELOVAC

PALAKAT ZADNJA VERZIJA