RADIO-TELEVIZIJA ŠUMADIJA - ARANĐELOVAC - 034 723 886

Do 20.septembra prijave za povlašćen prevoz

RTV Šumadija Povlastice u javnom prevozu YouTube

Do 20. septembra otvoren  je javni poziv za korišćenje povlastica u javnom prevozu, koje je raspisalo Odeljenje za privredu i društvene delatnosti Opštine Aranđelovac.

Odnosi se  na invalide učesnike ratova od 1990. do 1999. I članove porodica poginulih u ratu,  za učenike osnovnih i srednjih škola iz materijalno ugroženih porodica, za invalidske penzionere sa penzijom manjom od 40.000 dinara ili ako su jedini izdržavaoci porodice a primanja po članu ne prelaze 20.000 dinara, za invalide sa ukupnim telesnim oštećenjima od najmanje 70 odsto, takođe za osobe sa invaliditetom koje su u radnom odnosu i jedini su izdržavaoci porodice. Za povlastice u javnom prevozu mogu se prijaviti i učenici osnovnih škola sa učešćem od 10 odsto od vrednosti karte,  i učenici srednjih škola sa učešćem od 40 odsto, ukoliko je prebivalište udaljeno preko 4km od škole, kao i studenti iz materijalno ugroženih porodica koji studiraju  van Aranđelovca i učenici srednjih škola, koji pohađaju srednje škole u nekoj od susednih opština.

Popunjen zahtev za prijavu sa potrebnom dokumentacijom, predaje se na pisarnici opštinske uprave do 20. Septembra. Potvrde o školovanju studenti mogu  dostaviti naknadno