RADIO-TELEVIZIJA ŠUMADIJA - ARANĐELOVAC - 034 723 886

Malbaša : Tamo i ovde

Energetsko povezivanje mora da postoji, potreba je povremeno se vratiti u zemlju iz koje potičeš, kaže Goran Malbaša, naš sugradjanin koji već pet godina živi i radi u Švedskoj.

Srbi neguju kolektivni duh, a nordijci su idividualci kaže i dodaje da u vreme epidemije njihov koncept počiva na preporukama, da se ne skuplja više od 50 ljudi, da se drži distanca, izbegava javni prevoz, da se ne putuje… Fakulteti i srednje škole prešle su na on- lajn nastavu, osnovne i vrtići rade normalno. Na žalost, znam i nekog ko je umro od Kovid-a. Ipak, ne treba se prepuštati strahu, život ne treba da stane, kaže Malbaša koji se posle odmora i  više od mesec dana uskoro vraća u Stokholm, gde radi pri tamošnjem ministarstvu – predaje deci maternji jezik i nastavni  program iz drugih predmeta na srpskom jeziku.

Intervju sa Goranom Malbašom, o životu tamo i ovde, koroni, očuvanju srpskog jezika, književnosti, prijateljstvu i planovima emitujemo u emisiji impresum TV šumadija večeras posle hronike u 18 časova.