RADIO-TELEVIZIJA ŠUMADIJA - ARANĐELOVAC - 034 723 886

Konkurs za nagradu ,,Mile Nedeljković“

nagrada-mile-nedeljkovic-456x300

Nagrada “Mile Nedeljković“, koju je utemeljilo Udruženje građana “Baština i budućnost – Aranđelovac 1859“, dodeljuje se za najbolje delo iz oblasti savremene srpske folkloristike (etnologije i antropologije, etnomuzikologije i narodne književnosti).

Nagrada nosi ime jednog od najznačajnijih naših etnologa, proučavaoca narodne tradicije i istorije, publiciste i pedagoga. Nagrada podrazumeva novčani iznos i plaketu, a žiri koji će i ove godine vrednovati prispele naslove, sačinjen je od eminentnih naučnih radnika:
dr Branko Zlatković (predsednik),
dr Jelena Jovanović,
dr Smiljana Đorđević Belić.
Za nagradu mogu konkurisati naučne studije i sakupljačke zbirke objavljene na srpskom jeziku, kao prvo izdanje u protekloj 2019. godini. Konkurs je otvoren do 17. jula tekuće godine, a po 3 primerka knjige treba poslati na adresu: OŠ “Miloš Obrenović“, s naznakom za Nagradu “Mile Nedeljković“, Svetogorska 7, 34300 Aranđelovac.
Nagrada “Mile Nedeljković“ biće dodeljena krajem septembra 2020. godine u Aranđelovcu u okviru programa koji je manifestacionog karaktera.
U realizaciji ove ideje, Udruženje građana “Baština i budućnost – Aranđelovac 1859“ ima, kao i svake godine, podršku Opštine Aranđelovac i svih onih ustanova, udruženja i pojedinaca s kojima je i sam Mile Nedeljković svesrdno sarađivao, ostavivši za sobom znamenito kulturno i naučno delo.
Više o Nagradi “Mile Nedeljković“ potražiti na sajtu www.bastinaibuducnost.org

Ivan Zlatković, koordinator manifestacije (064/140-24-98)