RADIO-TELEVIZIJA ŠUMADIJA - ARANĐELOVAC - 034 723 886

Fondacija „Novak Đoković“ donirala opremu Kliničkom centru u Kragujevcu

download

U najtežim danima za srpsko zdravstvo mnoge kompanije, sportisti i pojedinci pomogli su svojim donacijama. Kao deo podrške zdravstvenim ustanovama, Fondacija „Novak Đoković“ uručila je vrednu medicinsku opremu Kliničkom centru u Kragujevcu.

Uvek kada je najteže. Na početku pandemije, Novak i Jelena Đoković donirali su milion evra za nabavku neophodne medicinske opreme za naše bolnice i zdravstvene ustanove i nastavili su da pomažu. Samo Kliničkom centru u Kragujevcu darovali su četiri respiratora i 20 kliničkih monitora vrednih oko 120.000 evra.

„Fondacija ‘Novak Đoković’ izražava izuzetno divljenje i poštovanje za naše lekare, medicinske sestre i drugo medicinsko osoblje. Nadam se da će ova oprema olakšati posao svim medicinskim radnicima“, ističe Emina Potrić iz Fondacije „Novak Đoković“.

U protekla dva meseca, osim ulaganja države od oko milion evra, najlepše lice humanosti pokazalo je pedesetak donatora – od kompanija do običnih ljudi. Pomogli su u medicinskoj i zaštitnoj opremi, unformama, hrani. Vrednost donacija je oko 370.000 evra.