RADIO-TELEVIZIJA ŠUMADIJA - ARANĐELOVAC - 034 723 886

Program podrške malim i srednjim preduzećima

download

Ministarstvo privrede raspisalo je javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava u okviru programa podrške malim i srednjim preduzećima za nabavku opreme u 2020.godini.Cilj Programa jeste jačanje konkurentnosti privrednih subjekata, unapređenje njihovog poslovanja i internacionalizacije, kao i kreiranje novih radnih mesta kroz investicije u opremu.

Sredstva opredeljena Programom namenjena su za sufinansiranje nabavke nove proizvodne opreme i opreme direktno uključene u proces proizvodnje razmenjivih dobara i izvođenje građevinskih radova.Program sprovodi Ministarstvo privrede u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije i odabranim poslovnim bankama i lizing kompanijama.Ukupno raspoloživa sredstva za realizaciju Programa iznose milijardu dinara, javni poziv je otvoren dok se raspoloživa sredstva ne utroše, a najkasnije do 31.decembra 2020. godine.

Prijave za dodelu bespovratnih sredstava, zajedno sa ostalom dokumentacijom i zahtevom za kredit odnosno finansijski lizing, predaju se ili dostavljaju elektronski u jednoj od ekspozitura/filijala poslovnih banaka i lizing kompanija koje učestvuju u realizaciji ovog programa.

Tekst „Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava u okviru Programa podrške malim i srednjim preduzećima za nabavku opreme u 2020. godini“ sa propratnom dokumentacijom i svim bitnim informacijama za učešće u Programu može se preuzeti na internet stranicama:

· Ministarstva privrede: http://www.privreda.gov.rs

· Razvojne agencije Srbije: http://www.ras.gov.rs