RADIO-TELEVIZIJA ŠUMADIJA - ARANĐELOVAC - 034 723 886

Ana Brnabić: Vlada zamolila parlament da se sastane čim se stvore uslovi

Screenshot_2

Premijerka Ana Brnabić objasnila je da se poslanici nisu ranije sastali, jer je procenat obolelih sa 4,27 odsto porastao na 33,08 odsto, koliko je iznosio 24. marta, navodeći da je vlada zamolila parlament da se sastane istog trenutka kada su se stvorili uslovi za to.

Ana Brnabić je istakla u Skupštini Srbije, gde je u toku rasprava o potvrđivanju olduke o vanrednom stanju, da nije reč samo o 250 poslanika.

„To je mnogo veći broj ljudi, više od 500“, rekla je Brnabićeva.

Objasnila je da je 10. marta procenat obolelih bio 4,27 odsto u odnosu na testirane, a onda je već sledećeg dana bio 11,92 odsto, 14. marta 17,6 odsto, a 24. marta čak 33,08 odsto.

Vanredno stanje u Srbiji je, inače, uvedeno 15. marta.

„Mislim da bismo imali užasne posledice, veliki broj obolelih i neke smrtne slučajave“, rekla je Brnabićeva i objasnila da je juče procenat obolelih bio 4,07 odsto zbog čega je uz sve mere bilo moguće da se skupština sastane.

Drugo je pitanje, kaže premijerka, da li bi vlast bila kritikovana šta god odlučila. Kao jedan od primera je navela komentare u vezi sa uvođenjem vanrednog stanja.

„Sve kritike su bile uperene na to zašto ne uvedemo vanredno stanje, zabranu kretanja, karantin, zašto su naše mere blage. Na Novoj S, 13. marta je bio intervju sa (Goranom) Belojevićem koji je rekao da će u Srbiji bez vanrednog stanja biti gore nego u Italiji“, rekla je Brnabićeva.