RADIO-TELEVIZIJA ŠUMADIJA - ARANĐELOVAC - 034 723 886

Predsednik opštine Arandjelovac Bojan Radović : akcioni plan za mlade

Predsednik opštine Arandjelovac Bojan Radović ističe značaj podrške populacionoj politici  sredstvima za vantelesnu oplodnju iz lokalnog budžeta, do sada je rodjeno 27 beba, tu je i ulaganje u zdravstvo, kao i mesečna podrška od 10.000 dinara nezaposlenim porodiljama.

Za mlade ćemo uraditi Dom omladine, i balon salu u Darosavi za koju je rapisan javni poziv, povećane su studentske stipendije i sada su pet i 8000 mesečno, obezbedjujemo prevoz pratioca i dece sa invaliditetom, kao i smeštaj i ishranu u školovanju.- Od 2016. Opština je podržala preko 50 projekata mladih sa više od dva miliona dinara. Uz dualno obrazovanje i povećanje plata pokušaćemo da vratimo mlade ljude iz inostranstva, naglašava predsednik Radović.

Osnovni prioritet  Akcionog plana za mlade do 2025. koji su odbornici SO Arandjelovac usvojili na poslednjoj sednici jeste smanjenje nezaposlenosti mladih – u dogovoru sa poslodavcima zbog prakse i obrazovnim institucijama da im omogućimo da što pre nadju neki posao kako ne bi migrirali bilo u inostranstvo bilo u zemlji. Drugi prioritet je obrazovanje – biće osnovano Radno telo koje će pratiti trendove na tržištu. U oblasti kulture biće revitalizovana škola u prirodi u Gornjoj Trešnjevici za djake , kao i za letnje pripreme sportskih ekipa, biće izgradjen Dom mladih sa koncertnom salom, videotekom. U fokusu planiranih aktivnosti su i one koje se odnose na sport i zdravlje, bezbednost mladih, aktivnosti njihovih udruženja, obrazložio je odbornicima Ljubomir Dragojlović, načelnik odeljenja za privredu i društvene delatnosti