RADIO-TELEVIZIJA ŠUMADIJA - ARANĐELOVAC - 034 723 886

Zbog velikog interesovanja književno veče sa Brankicom Damnjanović sutra u Dvorani park

bd

Zbog izuzetno velikog interesovanja za gostovanje Brankice Damjanović, književno veče je sutra, u sredu, 19. februara u 19 časova u Dvorani „Park“. Ulaz je besplatan.

Brankica Damjanović, dvadeset godina radila je na televiziji kao spiker, voditelj, novinar, urednik vesti. Dobitnica je nagrade za doprinos informisanju. Poslednjih godina posvećena je pisanju. Knjige je počela da piše u trenutku kada je želela da se posveti sebi i da u sebi pronađe 12-godišnju devojčicu koja je ostala bez majke.

Do sada je objavila sedam naslova – ”(M)učenje jezika”, “Natura sanat – Priroda leči”, “Moj sin Jovan” „Kći“, „Dobro je…“, „Ne bih ovo mogla bez tebe“ i „Rukopis mog brata“.

U težište svojih naslova stavlja lični pečat koji je rezultat njenih višedecenijskih unutrašnjih preispitivanja. Njene poruke su univerzalne jer govore o ljubavi, dobroti, osećanjima i tiču se svih nas, bez obzira koju boju kože imamo, kojoj veri pripadamo i u kom kutku sveta živimo. Svoju stvaralačku inspiraciju crpi iz ljubavi kojom je svakodnevno okružena.

Majka je dvoje dece i živi i radi u Beogradu, a od skora i u našem komšiluku, na padinama Bukulje u Vukasovcima, gde je napravila porodičnu kuću. Na promociji u aranđelovačkoj Biblioteci, autorka govori o svojim naslovima.