RADIO-TELEVIZIJA ŠUMADIJA - ARANĐELOVAC - 034 723 886

Raspisan Javni poziv za dodelu sredstava talentovanim stvaraocima

opstina

Komisija za podršku talentovanim stvaraocima raspisala je Javni poziv za dodelu sredstava talentovanim stvaraocima u oblasti nauke, umetnosti i kulture za 2020.godinu.Javni poziv se odnosi na pokriće materijalnih troškova za stručno usavršavanje kao i promovisanje kulturnog, umetničkog i naučnog stvaralaštva.

Sredstva su obezbeđena u skladu sa Finansijskim planom rada Komisije i Odlukom o budžetu opštine Aranđelovac za 2020. godinu.

Finansiraće se deo troškova talentovanih stvaralaca do 30 godina, kao i za obavljanje specijalističkih magistarskih i doktorskih studija, izradu radova na univerzitetima u zemlji i inostranstvu.Pravo na finansiranje po osnovu podnetih zahteva imaju talentovani učenici osnovnih i srednjih škola, studenti strukovnih, specijalističkih i master studija kao i lica koja pohađaju doktorske studije i koji u trenutku podnošenja zahteva imaju manje od 30 punih godina.Prijavni obrazac nalazi se na zvaničnom sajtu opštine, a zajedno sa dokumentacijom, dostavlja se na pisarnicu Opštinske uprave ili preporučenom poštom na adresu: Opštinska uprava Aranđelovac, ul.Venac slobode 10.