RADIO-TELEVIZIJA ŠUMADIJA - ARANĐELOVAC - 034 723 886

Dve medalje za biciklistu Đorđa Đurića

Dve medalje za biciklistu Đorđa Đurića
bicikli

DVE BICIKLISTIČKE TRKE ZA DVA DANA I DVA POSTOLJA ZA ARANĐELOVČKOG BICIKLISTU – KADETA ĐORĐA ĐURIĆA

Dupli program u samo dva dana , 25 i 26.juna imali su srpski biciklisti na dve trke Državnog prvenstva u drumskom biciklizmu , u vožnji na hronometar u Erdeviku i dan kasnije na stazi u Beranovcu nadomak Kraljeva kada se vozila drumska trka u svim kategorijama.
Najpre su biciklistički Klub „Šid“ i Biciklistički Savez Srbije organizovali su 25.juna u Erdeviku trku na hronometar u okviru Prvenstva Srbije za tekuću godinu u ovoj disciplini.
Viđeno je 11 trka u konkurenciji žena i muškaraca u kategorijama seniora , juniora , kadeta , i poletaraca.

Mladi aranđelovački bisciklista , član BK „Šumadija Biro plan“ , Đorđe Đurić , ponovo je briljirao u kadetskoj konkurenciji i pobedio ispred dvojice vozača BK „Sombor“ Alekse Kozoderovića koji je drugi prošao kroz cilj i trećeplasiranog Lazara Dedića. Đurić je stazu dužine 10 kilometara prešao za 14 minuta i 18 sekundi popevši se još jednom ove sezone na najveši stepenik pobedničkog postolja.

Na istoj trci , u kojoj je Đurić ostvario trijumf , njegovom klupskom kolegi , Nikoli Matejiću za 27 sekundi izmakla je bronza pa je kao petoplasirani takmičar zaavršio trku u konkurenciji 20 biciklista koliko ih se pojavilo na startu trke na hrometar na trci u Erdeviku u konkurenciji kadeta.

Dan kasnije Autodrom nadomak Kraljeva, namenjen baš u ove svrhe, tradicionalno je mesto na kome se voze Prvenstva i Kupovi Srbije , bio je domaćin drumske trke za prvenstvo Srbije na kome su učestvovali svi , od poletaraca do seniora.
Nastupilo je više od 200 biciklista iz 35 klubova , a na kraju trke uručena su pojedinačna i klupska priznanja u svim kategorijama.
Najmlađi biciklisti vozili svoze 2,5 kilometara dok oni seniori i mlađi seniori (do 23) punih 30 kilometara.

U konkurenciji kadeta ponovo je zablistao Đorđe Đurić član BK “Šumadija Biro plan” koji je prvi prošao kroz cilj , prevezavši stazu ukupne dužine 52,5 kilometara (10 krugova) za 1sat 28 minuta i 55 sekundi.

Sa 4 sekunde zakašnjenja drugi kroz cilj prošao je Aleksa Kozoderović iz Sombora dok se bronzom okitio Stefan Sretenović iz čačanskog Borca.
Drugi aranđelovački biciklista među 22 vozača koji su startovali na trci kadeta , Nikola Matejić , kroz cilj je prošao kao 13-o plasirani takmičar.