RADIO-TELEVIZIJA ŠUMADIJA - ARANĐELOVAC - 034 723 886

Srbija će umeti da sačuva mir na Kosovu i Metohiji

Vucic-ss

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da će Srbija umeti da sačuva mir na KiM, i dodao da, kada ste u nečemu superniorniji, ne treba ishitreno reagovati.

Vučić je na taj način odgovorio na pitanje kako gleda na to što se Srbija zalaže za mir u regionu, a Priština nastavlja sa pretnjama i optužbama.

Mogu, kaže, da govore šta hoće, to, inače, samo pokazuje njihovu nervozu, rekao je predsednik, nakon otvaranja hotela na Divčibarama.

Naglasio je da Srbija želi da sačuva svoju decu, da ide ka Evropi, da sarađuje sa svima, ali i da uvek budemo spremni da sačuvamo naš narod.

„Uskoro sastanak sa fabrikama namenske“

Pomoći ćemo da „Krušik“ vrati teško stican ugled, rekao je predsednik Vučić i najavio da će uskoro biti održan sastanak sa predstavnicima svih fabrika namenske industrije, kojima će pomoći, uključujući i „Krušik“.

Vučić je, upitan za komentar izjave Aleksandra Obradovića da se „na Krušiku vidi anatomija jednog režima“, i kakvo je tamo zaista stanje, rekao da je protiv te kompanije vođena „jezivo prljava“ kampanja zbog koje su ugrožena radna mesta Valjevaca.

Zbog takve neodgovornosti i bezobzirnosti uskoro će, kaže Vučić, biti održan sastanak sa fabrikama namenske.

Podsetio je da je „Krušik“ 2012. bio pred gašenjem, da je bilo tri puta manje radnika, i da nije postojao niti jedan ozbiljni proizvodni pogon.

Potom je, kaže, nešto urađeno za tu fabriku, a sada su je, kampanjom i takvim izjavama, vratili unazad.

Tvrdnje o „Krušiku“, potaknute odavde, stigle su upravo iz zemlje iz koje su, sedam dana kasnije, otišle minobacačke rakete u Emirate, a to je proizvod koji se pravi u „Krušiku“, kaže predsednik.

„Kome da prodamo nešto iz Krušika, kada ko god ukuca to ime može da čita samo o prljavoj kampanji. Od svih krivičnih dela koja su navodili ostalo je, kako smo videli, samo da me je Nebojša Stefanović lagao“, kazao je Vučić.

Vučić je naglasio da će država morati da se bori i da je uveren da će ponovo dići na noge „Krušik“.

Upitan za planove za Valjevo reako je da će se raditi brza saobraćajnica Lajkovac-Valjevo i da će mašine uskoro izaći na teren.

„Osim toga moraćemo od bolnice, infrastrukture, da radimo na dovođenju još jednog velik investitora, kao što ćemo morati u Požarevac i Kikindu, ali i druga mesta. U Valjevo moramo da dovedemo veoma ozbiljnog investitora“, naglasio je Vučić.

Kako je rekao, do kraja 2021. godine biće uloženo više od 10 miliona evra u potez Mionica–Divčibare i Divčibare-Valjevo, u kompletnu infrastrukturu, što će biti navedeno i u investicionom planu.

izvor – Tanjug