RADIO-TELEVIZIJA ŠUMADIJA - ARANĐELOVAC - 034 723 886

Održana sednica Opštinskog veća

Na današnjoj sednici Opštinskog veća data je saglasnosti na Izmene programa poslovanja JKP „Bukulja“ Aranđelovac za 2019. godinu kao i Odluke o davanju saglasnosti na cenovnik korišćenja javnih parkirališta i uklanjanja nepropisno parkiranih vozila u opštini Aranđelovac.

Izmenom cenovnika za prakirališta uvedena je naknada za korišćenje taksi stajališta u gradu koja će na godišnjem nivou iznositi 4.800 dinara po taksi vozilu, a biće obeleženo i 74 taksi stajališta u gradu.

Članovi Opštinskog veća odobrili su sredstava za dva projekta   u oblasti kulture u 2019. godini. Reč je o knjigi Selo koje je podiglo grad, hronika sela Bukovik i projektu KUD Šamot. Opština Aranđelovac  finansiraće godišnje programe 12 sportskih klubova a na današnjoj sednici opštinskog veća raspisan je  konkurs za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine Aranđelovac u 2019. godini u vrednosti od 8 miliona dinara.

Lokalna samouprava nastavila je sa dobrom praksom pomoći lečenja sugrađana sa teškim oboljenjima pa je i ovaj put upućena finansijska podrška za njih 11, jedno dete je upućeno na lečenje u Sloveniju dok je za decu iz socijalno ugroženih porodica obezbeđen prevoz do škole i korišćenje kuhinje.