RADIO-TELEVIZIJA ŠUMADIJA - ARANĐELOVAC - 034 723 886

Šumadija diše kad kolevka njiše 02

Ono po čemu se opština Aranđelovac izdvaja od ostalih u Srbiji jeste šansa za sve parove koji žele da se ostvare u ulozi roditelja a iza sebe imaju neuspele pokušaje o trošku države.

Sredstvima koje obezbedjuje naša opština, za parove koji ne ispunjavaju ili su iskoristili pravo na pomoć države u procesu vantelesne oplodnje, do sada je rođena 21 beba, istakao je predsednik opštine Bojan Radović. Objekat vrtića Duga je završen i priveden nameni i u narednih nedelju dana očekujemo sve potrebne dozvole kako bi ovaj objekat primio mališane, kaže Radović i naglašava da u bilo kom objektu koji nema upotrebnu dozvolu i protivpožarnu saglasnost, ne mogu da borave deca bilo kog uzrasta.

Bebe na svet dolaze sa nezrelim i nerazvijeniim kukovim, koji vremenom sazrevaju.

Za sprečavanje nepravilnosti u razvoju i najtežeg razvojnog poremećaja kao što je iščašenje kuka, kao najbolje metode prevencije koriste se rani ultrazvuk, široki povoj i redovna kontrola. Krajem prošle godine, zahvaljujući sredstvima Ministarstva za demografiju i populacionu politiku i lokalne samouprave,  nabavljen je UZ kolor dopler,na kome pedijatri iz Dečijeg dispanzera svakog radnog dana od 12h, rade ultrazvuk kukova, počev od 6 –te nedelje deteta, proveravajući tako zrelost kukova, uz preporuke za vežbe, i zakazivanje kontrola.

Kategorije: ,

 
Izdvojeno
 
bojan
Gost u studiju – Predsednik Opštine Aranđelovac Bojan Radović
FireShot Capture 2349 - KULTUAR - Predstava ,,San o Mileni_ - YouTube - www.youtube.com
Kultuar – Predstava „San o Mileni“ u okviru Smotre
Screenshot (632)
Zdravstveni bilten – logoped Ranko Vuković