RADIO-TELEVIZIJA ŠUMADIJA - ARANĐELOVAC - 034 723 886

Adaptirani vrtići

FireShot Capture 358 - VRTIC - YouTube - www.youtube.com

Posle 40 godina, adaptirani su aranđelovački vrtići.

Završena je dogradnja objekta „Duga“ u kome je boravilo oko 300 mališana, a sada ima mesta za još osamdesetoro.Urađena je rekonstrukcija kanalizacione mreže i dečijih toaleta, dok je na vrtiću „Sunce“ zamenjena  stolarija i obnavljena fasada.

Završena je kompletna rekonstrukcija stare zgrade OŠ „Milan Ilić Čiča“, sagrađene 1885. godine. Novi objekat ima 4 prostorije za produženi boravak učenika i tri prostorije za decu predškolskog uzrasta.U 7 aranđelovačkih vrića boravi oko 1200 mališana, za 200 više nego prethodnih godina.Prema rečima predsednika OAR Bojana Radovića u ove radove uloženo je oko million eura.Ovo je još jedan u nizu velikih projekata koje Opština Aranđelovac realizuje u saradnji sa nadležnim Kancelarijama Vlade Republike Srbije.

Pomoćnik direktora Predškolske ustanove „Duga“ Jelena Živanović kaže da su nabavljeni nameštaj i oprema i da deca upisama u objekat“Duga“ kreću u potpuno sređen vrtić, dok se za objekat stare Čičine škole čeka upotrebna dozvola, pa će mališani upisani u ovaj objekat,  krenuti u vrtić „Sunce“.