RADIO-TELEVIZIJA ŠUMADIJA - ARANĐELOVAC - 034 723 886

Epsko putovanje biciklom

snezana-radojicic

Narodna biblioteka «Sveti Sava» organizuje putničku tribinu Snežane Radojičić „Od cikloputnika do ciklonomada“, o epskom putovanju biciklom koje je počelo 2011. godine kao krug oko sveta, ali se u međuvremenu pretvorilo u nomadski način života.

Snežana Radojičić rođena je 1967. godine u Beogradu. Diplomirala je na Filološkom fakultetu, na Grupi za jugoslovenske književnosti sa opštom književnošću. Radila je kao profesor srpskog jezika, lektor, menadžer osiguranja, a od 2011. godine, putuje biciklom oko sveta, živeći kao digitalni nomad, od pisanja.

Prvu knjigu, pripovest „Dok su duše lutale“ objavila je 1994. godine kao pobednik na konkursu Matice srpske, a drugu zbirku priča „LP – lične priče“ 2005. godine. Objavila je i „Zakotrljaj me oko sveta“ (2014), „Preko Himalaja i Gobija“ (2015), „Priručnik za kampovanje sa mini-kuvarom“ (2015), „Vodič za putovanja biciklom“ (2015).

Nema stalno mesto življenja – putuje oko sveta na biciklu, boraveći kraće ili duže u raznim zemljama.

Snežana Radojičić govori o svojim putopisima, odlukama, iskustvima, putovanjima, pređenim kilometrima i zabeleženim fotografijama.

Putnička tribina „Od cikloputnika do ciklonomada“ Snežane Radojičić biće održana u ponedeljak, 13. juna 2016. godine u 19 časova u prostorijama zgrade stare Železnike stanice.