RADIO-TELEVIZIJA ŠUMADIJA - ARANĐELOVAC - 034 723 886

JKP Bukulja – sistem u fazi stabilizovanja

rsz_jkp-bukulja-1-900x682

JKP Bukulja je izdao saopštenje :

Prilikom toplog i sušnog perioda dolazi do pomeranja tla, zbog čega smo imali niz kvarova na magistralnom cevovodu F-500 na Bukulji, koji služi za transport stirove vode iz akumulacija na filter stanicu, i postrojenjima na Bukulji. Sve naše ekipe su bile 24 časa angažovane kako bi kvarove otklonili u što kraćem vremenskom intervalu i kako bi sprečili da grad ostane bez vode. U toku popravke koja je trajala danima, dešavalo se da smo zapostavili neke kvarove na primarnoj i sekundarnoj mreži grada, odnosno, da nam je za popravku istih trebalo više vremena nego u redovnim okolnostima, posebno u prigradskim i seoskim područjima, zbog čega se izvinjavamo sugrađanima i zahvaljujemo na strpljenju koje imaju prema našem preduzeću i zaposlenima.
Ono što je najbitnije, sistem je u fazi stabilizovanja, dovoljna količina vode stiže na filter stanicu. Moramo istaći da smo ponosni na naše kolege koji daju sve od sebe i u najtežim uslovima čine da ovaj jako komplikovani sistem funkcioniše.
Zbog svega ovoga vas molimo da nam i vi pomognete tako što ćete u ovim toplim danima pokazati razumevanje za opterećenost mreže i vodu koristiti za osnovne porebe kako bi ona bila dostupna i našim sugrađanima u udaljenim seoskim područjima.
Što se tiče današnjih kvarova, došlo je do nekoliko pucanja, između ostalog i cev pored Vojne pošte, promera F-200, zbog čega se očekuje da će deo grada na kratko ostati bez vode. Ekipe su na terenu i nadamo se brzom rešavanju problema. Kaze se u saopštenju JKP Bukulje