RADIO-TELEVIZIJA ŠUMADIJA - ARANĐELOVAC - 034 723 886

Uskršnje čestitke

color-easter-easter-decor-372205

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i državni zvaničnici uputili su čestitke patrijarhu srpskom Irineju, sveštenstvu i monaštvu i svim pravoslavnim vernicima, koji Vaskrs slave po Julijanskom kalendaru.

„Upućujem iskrene čestitke svim građanima Srbije koji slave vaskrsenje Hristovo, sa željom da ovaj najveći hrišćanski praznik proslave u miru i radosti“, kaže se u čestitki predsednika Aleksandra Vučića.

Prema rečima predsednika Vučića Vasrkšnji praznik, posvećen miru, zdravlju i napretku naših porodica, kao i praznični duh razumevanja i opraštanja, uvek nas podsećaju na značaj međusobnog poštovanja i uvažavanja, kao i širenja Hristove ljubavi, sloge i mira među ljudima.

„Želim vam da ovaj praznik dočekate i obeležite sa svojim najmilijima, u dobrom zdravlju, ispunjeni radošću, mirom i blagostanjem, uz najradosniji pozdrav: Hristos vaskrse!“, dodaje se u čestitki.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković čestitala je Uskrs svim građanima Srbije koji hrišćanski praznik slave po Julijanskom kalendaru.

„Svim građanima Srbije čestitam predstojeći najveći hrišćanski praznik u želji da Vaskrs donose duh sloge, solidarnosti i zajedništva i podari snagu i mudrost da kao snažno i jedinstveno društvo prebrodimo sve izazove koji su pred nama“, kaže se u čestitki.

Uskrs je čestitao i potpredsednik Skupštine Srbije i šef Poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Đorđe Milićević.

„Želim svim građanima Srbije koji slave najradosniji hrišćanski praznik, blagostanje, veru, optimizam, ljubav i praštanje“, naveo je u čestitki Milićević.

Potpredsednik Vlade Kosova i ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić takođe je čestitao najveći hrišćanski praznik.

„Neka radost Uskrsa, bude nadahnuće za jačanje međusobnog razumevanja, širenja plemenitosti i stvaranje sigurnije budućnosti za svakog pojedinca. Moje misli su i sa raseljenima, a moja želja je da naredni praznik provedu na svojim ognjištima. Neka naša snaga bude u našoj slozi i razumevanju. Hristos vaskrse! Vaistinu vaskrse“, kaže se u čestitki.