RADIO-TELEVIZIJA ŠUMADIJA - ARANĐELOVAC - 034 723 886

Vladari trona! Zvezdi titula i Evroliga sa 43 poena razlike!

cz

Košarkaši Crvene zvezde su šampioni ABA lige! U „paklenoj“ atmosferi Pionira, crveno-beli su bili ubedljivi protiv košarkaša Budućnosti 97:54. Ovim trijumfom su ponovo obezbedili nastup u najelitnijem takmičenju – Evroligi.

Utakmica je praktično završena do kraja poluvremena, domaći su na krilima Boriše Simanića dominirali pod oba obruča, a o pravom odnosu snaga više od rezultata govori činjenica da su gosti posle 20 minuta imali timski indeks -1, dok su igrači Zvezde za to vreme skupili 62 timska indeksna poena.

Sa 26 poena prednosti je Zvezda otišla na veliki odmor, Budućnost ni u jednom trenutku nije pokazala ni naznaku ekipe koja je spremna da smanji razliku, pa je ona u poslednjoj deonici dostigla i 44 poena.

Najefikasniji u redovima pobednika bio je Kej Si Rivers sa 21 poenom, od toga pet trojki iz osam pokušaja, Boriša Simanić je ostao na 10, koliko je imao i na poluvremenu, a Majkl Odžo je upisao identičan broj poena.

Istakli su se Filip Čović sa 9 poena i 9 asistencija, a sjajne partije, iako se to ne vidi u statistici, pružili su Dejan Davidovac i Mohamed Faje.

Izabranici trenera Milana Tomića su sjajno šutirali – 17/27 za dva poena, 16/32 za tri, upisali su 27 asistencija.

champions

 

 

 

bili b

rulers of the throne