RADIO-TELEVIZIJA ŠUMADIJA - ARANĐELOVAC - 034 723 886

Srbija jača od svih koji žele da je sruše

Tan2019-4-6_174841437_7

Vi odlučujete u kom pravcu ide Srbija, poručio je građanima Požarevca predsednik Aleksandar Vučić. Sledeći grad u kojeg dovodimo velikog investitora biće Požarevac, najavio je Vučić na skupu u okviru kampanje „Budućnost Srbije“.

Aleksandar Vučić je, tokom skupa u Požarevcu, istakao da je najvažniji interes u Braničevskom okrugu da jedan veliki investitor dođe u taj grad, kao i nekoliko manjih ulagača, u drugim manjim opštinama.

„Sledeći grad u kojeg dovodimo velikog investitora, a gotovo na nedeljnom nivou imamo pregovore sa različitim ljudima, biće Požarevac. Dovešćemo velikog investitora u Požarevac, a onda će i gradu biti lakše“, rekao je Vučić u obraćanju na skupu u okviru kampanje „Budućnost Srbije“ i posete Braničevskom okrugu.

Dodao je da bi voleo da je budžetski deficit u Požarevcu mnogo niži i poručio lokalnom rukovodstvu da je fiskalna disciplina ključ svega.

Na prve reči Vučićevog obraćanja preko cele jedne zgrade na centralnom gradskom trgu razvijena je ogromna zastava Srbije.

Vučić je zastao i uzvratio da je to divna zastava, kao i da ga nikada u Požarevcu nije sačekao toliko veliki broj ljudi i da odgovorno tvrdi da tu ima više naroda nego u svim gradovima Srbije, gde se opozicija okupljala zajedno, računajući i Beograd.

„Narod je nosilac suvereniteta, vi odlučujete kakvu ćemo politiku da vodimo“, rekao je Vučić u obraćanju u Požarevcu .

Srbija, kaže, sama donosi svoje odluke, ne odlučuje se ni u jednoj ambasadi, zbog čega je ponosan.

„Srbija je jača od svih koji žele da je sruše, da joj slome kičmu, jača od spoljnih pritisaka, od onih koji misle da ne može da vodi nezavisnu, suverenu politiku“, poručio je onima „spolja“, a političkim protivnicima u Srbiji ponavlja da pristojnost nije izraz slabosti.

„Kad god mislite da se neko od nas uplašio, da smo slabi zato što smo pristojni znajte da se nismo uplašili već da hoćemo da sačuvamo stabilnost i da pokažemo poštovanje prema drugima“, kaže Vučić.

Zahvalnost penzionerima

Vučić se na skupu zahvalio penzionerima, jer su podneli najveći teret na obnovi zemlje i najavio da će ove, kao i sledećih godina penzioneri imati značajno uvećanje penzija.

Napomenuo je da više nema problema sa isplatom penzija, jer je sve više zaposlenih, a samim tim ima i više doprinosa.

Vučić je najavio povećanje plata lekarima, medicinskim sekstrama, nastavnicima, profesorima, učiteljima, policajcima, vojnicima i socijalnom sektoru.

„To su svi oni za koje smo uspeli više novca da obezbedimo, a da ne pravimo javni dug“, istakao je predsednik Srbije.

„Med i mleko ne teku nigde na svetu, ali našim radom možemo da napravimo da stvari budu bolje u zemlji“, rekao je Vučić.

izvor – Tanjug