RADIO-TELEVIZIJA ŠUMADIJA - ARANĐELOVAC - 034 723 886

Izbori ili u junu ili iduće godine

foto_vest__1553541258

Predsednik Srbije i lider SNS-a Aleksandar Vučić kaže da će parlamentarni izbori biti održani ili u junu ili u proleće naredne godine. Dodaje da je Predsedništvo SNS-a bilo za izbore, ali da se on uzdržao od glasanja zbog Kosova i Metohije.

Izbori neće biti na jesen, a sigurno je da smo im sada znatno bliže nego pre, rekao je Vučić novinarima nakon sednice Predsedništva SNS-a.

„Predsedništvo se sa jednim uzdržanim glasom, mojim, izjasnilo za raspisivanje prevremenih izbora. Onda bi lokalni izbori bili 3. maja sledeće godine. Imali bismo veliku pauzu od deset ili 12 meseci, što je prilika da ljudi na lokalu glasaju po svojoj volji, na osnovu rada lokalnih vlasti“, objasnio je lider SNS-a.

Vučić je rekao da bi bilo dobro da izbori budu razdvojeni, bez obzira na to što bi na pojedinim mestima SNS mogao izgubiti zbog lošeg rada svojih ljudi.

Ukazao je da je predsednica Vlade Ana Brnabić prisustvovala diskusiji o izborima, i upoznata je sa stavom SNS-a.

Preneo je da je zamolio Predsedništvo stranke da dobije određeno kratko vreme, zbog borbe za određene investicije, kao i zato što želi da pruži vreme u nadi da će neko iz Prištine razgovarati sa nama, pre svega vodeći se državnim razlozima.

„Nisu hteli da glasaju protiv mene i dogovorili smo se da u veoma kratkom roku obrazložim i kažem šta možemo da uradimo po pitanju evropskog puta, KiM“, dodao je Vučić.

Ponovio je da je SNS sve bliži odluci o raspisivanju prevremenih izbora, i da to izgovara jer ne želi da bude nefer i neke iznenadi takvom odlukom, posebno one koji o tome razmišljaju plašeći se rezultata, misleći da nasiljem mogu sve da postignu.

„Pred nama je dobar period predstavljanja rezultata svega što smo radili i kritike što nije urađeno dobro, ali i predstavljanja planova za budućnost. Neka narod i građani izaberu šta žele i koga žele“, rekao je predsednik SNS-a.

Dodao je da je ovlašćen od strane Predsedništva SNS-a da razgovara sa koalicionim partnerima o koalicijama i datumu održavanja izbora.

„Neću ulaziti u razgovore sa liderima SZS-a“

Vučić je rekao da je dobio jednoglasnu podršku Predsedništva stranke da ne ulazi u razgovore sa liderima SZS-a Draganom Đilasom, Vukom Jeremićem i Boškom Obradovićem.

„Nijedan njihov zahtev neću da prihvatim. Ostaje da me ubiju. Šta je treće rešenje? Nema treće varijante“, rekao je Vučić.

izvor – Tanjug, RTS