RADIO-TELEVIZIJA ŠUMADIJA - ARANĐELOVAC - 034 723 886

Ove godine ozbiljno povećanje plata u zdravstvu

Aleksandar Vucic-sll

Obilaskom Raškog okruga nastavljena je kampanja „Budućnost Srbije“. Predsednik Aleksandar Vučić je najavio da će medicinskim sestrama i lekarima ove godine biti znatno uvećane plate. Nakon obilaska Vrnjačke Banje, Vučić je otišao u Kraljevo.

Predsednik Aleksandar Vučić je na početku obilaska Raškog okruga obišao Vrnjačku Banju, u kojoj je posetio Dom zdravlja „Dr Nikola Džamić“.

Vučić je obećao medicinskim sestrama i lekarima da će plate ove godine biti znatno uvećane.

„Polako, vas sestre i lekare motivišemo da ostanete u Srbiji, da budete nešto zadovoljniji“, rekao je predsednik zahvalivši zaposlenima na dočeku.

Ispred Doma zdravlja su ga dočekali ministar zdravlja Zlatibor Lončar, načelnik Raškog okruga Nebojša Simović, predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović, direktorka Vesna Malićanin i zaposleni u toj ustanovi, kao i građani koji su, kao i u drugim mestima, iskoristili priliku da predsedniku iznesu svoje probleme.

Jedan od meštana Vrnjačke Banje požalio se da nema zdravstvenu knjižicu, jer mu firma u kojoj je radio osam godina nije uplaćivala radni staž, a predsednik opštine Boban Đurović je obećao da će taj problem biti rešen.

Tokom obilaska, direktorka doma zdravlja Vesna Malićanin je Vučiću predočila šta je prošle godine urađeno u Domu zdravlja u prvoj fazi rekonstrukcije, za koju je vladina Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima izdvojila 105 miliona dinara.

Naglasila je da 40 godina ništa nije rađeno u toj zdravstvenoj ustanovi i najavila drugu fazu radova u ovoj godini, za koje će Kancelarija izdvojiti 128 miliona dinara.