RADIO-TELEVIZIJA ŠUMADIJA - ARANĐELOVAC - 034 723 886

Ana Kojić, MVP finala Kupa: Biće naša i titula!

ana-kojic

Samo jedan promašaj u dva meča završnice Kupa Srbije u Smederevu i to u polufinalu protiv Zaječara (28:25), uz prvo devet, pa u finalu pet golova, učinili su Anu Kojić (22) najkorisnijim igračem turnira.

Ana Kojić, desno krilo Aranđelovčanki, blistala je u oba meča, u finalnom protiv Jagodine (22:21) bila jedna od najzaslužnijih što je ovaj trofej četvrtu godinu zaredom ostao u vlasništvu Kneginja.

Drago mi je da je trofej ostao kod nas, kao i što sam dobila priznanje za najkorisnijeg igrača. Tim pre što je iza mene težak period od 13 meseci oporavka od operacije prednjeg ukrštenog ligamenta kolena – priča ova devojka rodom iz Brgula, sela u opštini Ub, koja već sedmu godinu nosi dres Aranđelovčanki.

Rehabilitacija obično ne traje više od pola godine u slučaju takvih povreda, ali kod Ane se odužio povratak na teren:

Jeste, povredila sam se dva dana posle rođendana. Bilo je dana kad sam mi je bilo baš teško, kad bih i posumnjala da mogu, ali sam u glavi imala cilj da pokušam sve što je do mene. Na sreću imala sam podršku porodice, trenera i na kraju sam uspela. Još imam ambicija u rukometu i nadam se dosta godina u kojima ću igrati.

Bekament i Jagodina su nam priuštili prošle godine u bici za titulu pet uzbudljivih utakmica. Po svemu prikazanom i ove sezone se očekuje da će i o tituli prvaka Srbije, trenutno u vlasništvu Jagodinki, odlučivati upravo ova dva tima?

Posle onog ubedljivog jesenjeg poraza na našem terenu od Jagodine, mnogi su nas otpisali. Jagodina je bila favorit i uoči ovog finala, ali mi smo dokazale suprotno. Tek nam predstoje bitke u plej-ofu, ali i završnici ligaškog dela i te kako smo u igri i za četvrti trofej. Imamo tim za to – poručuje Ana Kojić.

izvor – Sportski žurnal