RADIO-TELEVIZIJA ŠUMADIJA - ARANĐELOVAC - 034 723 886

Zadužbinsko društvo Prvi srpski ustanak obeležava Sretenje

Zadužbinsko društvo „Prvi srpski ustanak“ iz Orašca tradicionalno i ove godine povodom Sretenja dodeljuje književnu nagradu za rodoljubivo pesništvo „Odzivi Filipu Višnjiću“ i promoviše časopis 1804.

U sredu, 13. februara u porti Bukovičke crkve nakon pomena u 11 časova najavljena  je promocija ovogodišnjeg izdanja časopisa posvećenog književnoj reformi Vuka Karadžića, sa  retrospektivom na dosadašnje publikacije. Svi posetioci dobiće novi -14.ti broj časopisa kao i iste večeri na Književnoj akademiji u narodnoj biblioteci „Sveti Sava“ , gde će govoriti laureat Dragan Hamović, a publika će na poklon dobiti zbirku njegovih pesama pod nazivom „Izvod iz matične knjige rodjenih“  . Na književnoj akademiji koja počinje u 19 časova govoriće i pisac pogovora Nikola Marinković.

Svečano uručenje povodom nagrade koju Zadužbinsko društvo dodeljuje 24.put biće upriličeno na Sretenje 15. og februara u Orašcu povodom državnog praznika Dana državnosti Srbije a uručiće je Branko Zlatković, predsednik Glavnog odbora Društva.