RADIO-TELEVIZIJA ŠUMADIJA - ARANĐELOVAC - 034 723 886

Osam miliona za opremu u Zdravstvenom centru

Skener bolnica

Zahvaljujući projektima sa kojima je lokalna samouprava konkurisala kod Ministarstva za demografiju i populacionu politiku, i sredstvima opštine Aranđelovac,  u Zdravstveni centar Aranđelovac stigla je oprema vrednosti  8.676.000 dinara, sa PDV-om.

U Ženski dispanzer stigao je savremeni ultrazvučni kolor dopler, koji je namenjen ženama u reproduktivnom periodu i trudnicama.Na ovom aparatu radiće se i ultrazvuk kukova bebama i snimanje centralnoh nervnog sistema.Opremanje UZ kabineta je donacija kompanija „Omiya Venčac“, „Šumadija Granita“ i „ArBaga“.

Hitna pomoć, Dečiji dispanzer, Dom zdravlja i ambulanta „Knjaza Miloša“ dobili su po savremen EKG aparat.Od opreme, pored dva vozila, u ZC stigli su i atoklav i suvi sterilizator , 4 digitalne vage sa visinometrom i  jedna za merenje beba. Shodno uslovima Konkursa, grad Aranđelovac  bio je dužan da izdvoji deo sredstava kao učešće jedinica lokalne samouprave.Na ovom Konkursu učestvovalo je 119 lokalnih samouprava sa preko 70 projekata, od čega je odobreno 30, zašta je Ministarstvo za demografiju i populacionu politiku izdvojilo blizu 500 miliona dinara.