RADIO-TELEVIZIJA ŠUMADIJA - ARANĐELOVAC - 034 723 886

Anonimna dojava o postavljenoj bombi u Gimnaziji

Jutros oko 8 časova u policijsku stanicu u stigla je anonimna telefonska dojava o postavljenoj bombi u gimnaziji „Miloš Savković“ u Arandjelovcu.

Po naredjenju policije evakuisana je gimnazija svi učenici i zaposleni, a radi bezbednosti i učenici OŠ „Milan Ilić Čiča“ koja je u blizini izvedeni su na sigurno i poslati kućama. Tehničke ekipe MUPa su na terenu i kontrolišu objekat zbog dojave o bombi, prostor je obezbedjen oko obe škole, a osim policije tu su i vatrogasci, hitna pomoć. O svemu je obavešten javni tužilac koji dalje preduzima zakonske radnje.

Kako RTV „Šumadija“ nezvanično saznaje , ovakvih anonimnih prijava ranije nije bilo, posebno ne u školskim objektima. Ipak, svi se nadaju da je reč samo o neslanoj šali, radi izbegavanje današnjih pisanih i kontrolnih zadataka. Medjutim, sve mere kontrole su preduzete kako bi se obezbedila potpuna sigurnost.

Prema informacijama iz MUP-a, posle kontradivezionog pregleda pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova iz Kragujevca, utvrđeno je da je anonimna dojava o postavljenoj bombi u gimnaziji „Miloš Savković“ lažna. Policija intezivno radi na identifikovanju osobe koja je uputila lažnu dojavu.