RADIO-TELEVIZIJA ŠUMADIJA - ARANĐELOVAC - 034 723 886

11.000 ljudi zapošljavaju, Mercedes je za nas simbol života

13424141625bbf37320b9a5582657795_w640

Kompanija Leoni počela je u Kraljevu, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, izgradnju četvrte fabrike kablova, koja će zaposliti 5.000 radnika.

To će biti prva nova fabrika u Kraljevu posle 30 godina i najveća fabrika Leonija u Srbiji, a u njoj će se proizvoditi kablovski setovi za jednog od svetskih premium proizvođača automobila Mercedes benc.

Leoni će u izgradnju i opremanje fabrike u Kraljevu uložiti 60 miliona evra i otvoriće 5.000 novih radnih mesta do 2023. godine.

Obeležavanju početka radova su prisistvovali i generalni direktor kompanije Leoni Srbija Klemens Saks, član Borda direktora Leoni grupe Martin Štutem, ambasador Nemačke Tomas Šib i gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić.

Vučić je kazao da iz Leonija nisu tražili nikakve subvencije za izgradnju ove fabrike, četvrte u Srbiji, ali su tražili bolju infrastrukturu odnosno da se uradi auto-put Beograd-Čačak i Čačak-Pojate.

Vučić je najavio da će izgradnja Moravskog koridora početi sredinom sledeće godine a tada bi trebalo i da aerodrom Lađevci bude i civilni aerodrom, što će dodatno učiniti ambijent boljim i za Leoni ali i za druge investitore.

Vučić je rekao da je proizvodnja za Mercedes, a Leoni će proizvoditi za njih, znak sigurnosti za Srbiju.

Vučić je, u razgovoru sa delegacijom Mercedes Benca, koja je doputovala u Kraljevo povodom izgradnje četvrte fabrike kablova Leoni u našoj zemlji, rekao da svaka kuća zna za Mercedes, koji je za nas veliki brend.

On je izrazio zadovoljstvo što će se u novoj fabrici praviti kablovi za ovaj automobilski brend. „Velika je stvar za našu zemlju što ćemo proizvoditi kablove za tako poznati svetski brend“, rekao je Vučić.

izvor – Tanjug
Foto: Tanjug/Rade Prelić