RADIO-TELEVIZIJA ŠUMADIJA - ARANĐELOVAC - 034 723 886

Svečano otvoren Žeželjev most

2896176345b8a5d0943107589928777_w640

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da nije ni sanjao kakvu lepoticu gradimo i zahvalio se svima koji su pomogli izgradnju Žeželjevog mosta u Novom Sadu.

“Nisam srećan samo zbog završetka posla nego mi je jasno da se naš zajednički posao svodi na to – na građenje mostova. Ništa nam danas i nije potrebno kao mostovi preko svih naših razlika i onih ka našoj budućnosti. Preko mostova se stiže tamo gde si krenuo, stižemo u Srbiju brzih vozova”, kazao je Vučić na otvaranju Žeželjevog mosta.

“Most je jedini pravi i mogući put od svakog ambisa, to je znao i Branko Žeželj. Verovao je toliko u ovaj most da je prilikom probe bio ispod u čamcu ubeđen da lepotica nikome ne može da nasense zlo”, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, Žeželjev most je u NATO bombardovanju gađan čak 12 puta. “Toliko je jak bio”.

Vučić je kazao da mu je posebno drago “što smo na ovom poslu učestovali svi i Srbija i Vojvodina i Novi Sad i Evropa sa kojom nas ponovo povezuje. Želim da se zahvalim EU i posebno komesaru Hanu”.

Vučić je kazao da je pruga na Žeželjevom mostu projektovana za brzine od 160 kilometara na sat. “Taman toliko trebamo da požurimo”.

Zbog toga smo, kako je naveo, i kupili za 100 miliona evra vozove od Švajcaraca.

izvor – b92
Foto: Tanjug/Zoran Žestić