RADIO-TELEVIZIJA ŠUMADIJA - ARANĐELOVAC - 034 723 886

Književni portret Novice Telebaka u biblioteci

novica-telebak-teni-knjige-019

Povodom manifestacije „Dani Srpske u Srbiji 2018“, Narodna biblioteka „Sveti Sava“ u saradnji sa Predstavništvom Republike Srpske organizuje književni portret Novice Telebaka iz Trebinja.

Novica Telebak Teni je pesnik i prozaista iz Hercegovine. Rođen je avgusta 1957. godine u Zelenici – Bijelo Polje, kod Mostara. Do početka rata 1992. godine živeo je u Bijelom Polju, a radio u Mostaru. Teško je ranjen na nevesinjsko – mostarskom ratištu, a lečio se skoro četiri godine u Beogradu i Aranđelovcu. Posle lečenja doselio se u Trebinje. Urednik je izdavačke delatnosti u Književnoj zajednici „Jovan Dučić“ iz Trebinja i predsednik je SPKD „Prosvjeta“ u Trebinju. Piše i objavljuje prozu. Prevođen je na mnoge jezike i dobitnik je brojnih nagrada. Član je Udruženja književnika Republike Srpske. U Narodnoj biblioteci Trebinje radi dvadeset godina. Oženjen je i otac troje dece. Živi i radi u Trebinju.

Projekat pod nazivom „Dani Srpske u Srbiji“ pokrenut je 2013. godine sa idejom da se Srbiji i njenim građanima predstavi Republika Srpska i njeni potencijali, kroz različite programske aktivnosti, podstiče razmenu kulturnih ostvarenja i kulturne baštine, predstavlja prirodne lepote, turistička mesta, ugostiteljstvo, kulinarstvo i vino, prezentuje investicione mogućnosti, i učvršćuje vezu između srpskog naroda sa obe strane Drine.

Književni porter Novice Telebaka iz Trebinja je u sredu, 5. septembra  u 19 časova u Čitaonici biblioteke.