RADIO-TELEVIZIJA ŠUMADIJA - ARANĐELOVAC - 034 723 886

Zvezda je u Ligi šampiona!

crvena zvezda liga šampiona

Posle 27 godina čekanja san se ostvario – Zvezda je u Ligi šampiona!

Srpski šampion odigrao je nerešeno 2:2 u Salcburgu protiv austrijskog šampiona i zahvaljujući golovima u gostima kompletirao neverovatnu seriju u ovogodišnjim kvalifikacijama.

Zvezda je posle 0:0 u Beogradu imala zaostatak od 2:0 pogocima Munasa Dabura, ali je „blickrigom“ El Fardua Bena sredinom nastavka došla do najvećeg uspeha u ovom veku.

„Crveno-beli“ još od istorijskog uspeha iz Barija nisu igrali u eliti i ova generacija ostaće upamćena u klupskoj istoriji kao prva koja je došla do grupne faze otkad se igra u ovom formatu.

Zvezda je na „Red Bul areni“ imala veliku podršku svojih navijača, više od 9.000 „delija“ stiglo je u Salcburg i pravilo sjajnu atmosferu.

Marin Pogrančić je bezobrazno nagazio rezervistu Milana Pavkova, što je toliko iznerviralo Nenada Krstičića da je potpuno „poludeo“, ali je imao sreće da nije napravio neku glupost i dobio crveni karton.

Taj detalj kao da je raspalio gostujuće igrače koji su nešto kasnije, preko Bena, za manje od 60 sekundi došli do rezultata koji ih je odveo u grupnu fazu.

Veliku ulogu u svemu tome imao je dvostruki asistent Miloš Degenek, koji je do tog trenutka igrao poprilično slabo, ali se prvo iskupio savršenim centaršutem za 2:1, a onda i dodavanjem glavom koje je Ben overio za 2:2.

 

 

izvor – b92