RADIO-TELEVIZIJA ŠUMADIJA - ARANĐELOVAC - 034 723 886

Odluke Opštinskog veća

veće

Na današnjoj sednici Opštinskog veća prema zakonskoj obavezi podnet je šestomesečni izveštaj o trošenju budžetskih sredstava u ovoj godini.

Ukupni prihodi u budžetu opštine Arandjelovac za pola godine su 668 miliona dinara, a ukupno izvršeni rashodi 620 miliona dinara. Kako ističu u odeljenju za finansije, u odnosu na prvo polugodje prošle godine, zabeležen je rast budžetskih prihoda od 14 odsto. Članovi veća usvojili su taj izveštaj, a sa dnevnog reda skinuta je odluka o davanju saglasnosti na cenovnik o prevozu putnika, jer je potrebno da autobuski prevoznik Lasta doradi predlog.

Od pet miliona dinara koliko je ostalo u budžetu za sport, većnici su odlučili da se 1 milion dinara dodeli FK „Šumadija“, dok je na osnovu programa nadležna komisija za raspodelu sredstava Fonda za zaštitu životne sredine opredelila 500 000 dinara za gradnju eko učionice u arandjelovačkoj gimnaziji, čime je završena izgradnja eko učionica u svim osnovnim, srednjim i u Višoj školi na području opštine. Veće je donelo odluku o raspisivanju javnog poziva medijima za sufinansiranje projekata iz oblasti javnog informisanja u ukupnom iznosu  od 8 miliona dinara.

Danas je donet Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Opštinoskoj upravi, Opštinskom pravobranilaštvu i Stručnoj službi organa opštine Aranđelovac. Reč je o usaglašavanju prema zakonskim odredbama jer je nekoliko radnika uzelo otpremnine, pa je potrebno ugasiti ta radna mesta.

Tekuća budžetska rezerva  od 600.000 dinara rasporedjena je za validne potrebe, pored ostalog 300.000 zbog ujeda pasa. Odbornici su odlučili da pomognu porodici iz Darosave oko prevoza četvoro dece koja pohadjaju školu i žive na Žutom oglavku.