RADIO-TELEVIZIJA ŠUMADIJA - ARANĐELOVAC - 034 723 886

JKP Bukulja: Voda bezbedna za upotrebu

RTV Šumadija voda

Prema saopštenju JKP „Bukulja“, stigao je vanredni izveštaj iz Instituta za javno zdravlje Kragujevac o ispravnosti vode za piće iz gradskog vodovoda na osnovu uzoraka od 09. 07. 2018. godine, a koji je potvrdio da je voda higijenski ispravna i kao takva bezbedna za upotrebu.

Ovo vanredno uzorkovanje vode u Institutu za javno zdravlje Kragujevac zakazano je po hitnom postupku nakon nevremena koje je u noći između petka i subote zahvatilo naš grad, a koje je zbog enormnih količina padavina, koja se slila u akomulacije izazvalo veliko zamućenje sirove vode koju je kao takvu u Fabrici za prečišćavanje i proizvodnju vode JKP „Bukulja“ trebalo prečistiti za bezbednu upotrebu stanovnika opštine Aranđelovac. Prvi koraci koji su preduzeti bilo je da se kapaciteti smanje za 50%, a zatim da se uradi bistrenje pomoću koagulanata i na kraju dezinfekcija.

Uz izveštaj iz Instituta za javno zdravlje Kragujevac stigle su sve pohvale Dr. Jelke Ranković- lekar specijalista higijene iz Instituta za Javno zdravlje Kragujevac, na stručnosti i ekspeditivnosti rukovodstva JKP „Bukulja“ Aranđelovac i upravnika Fabrike vode Save Čučkovića, na uspešnosti da se u ovakvoj situaciji održi stabilna ispravnost vode u gradskoj vodovodnoj mreži.

Još jednom da ponovimo, voda iz gradske vodovodne mreže je prema vanrednom uzorkovanju i analizama ovlašćene laboratorije higijenski ispravna i kao takva bezbedna za upotrebu.