RADIO-TELEVIZIJA ŠUMADIJA - ARANĐELOVAC - 034 723 886

Objedinjavanje turističkih resursa Šumadije i Pomoravlja

regionalna agencija za ekonomski razvoj

„Priprema dva regiona“ naziv je projekta koji će u narednom periodu realizovati Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja.

U planu je osnivanje Destinacijske menadžment organizacije, definisanje turističkog prostora i tehničke podrške subjektima koji prodaju destinacije. Ciljane regije su 7 opština u Sremu i 13 opština u regionu Šumadije i Pomoravlja. Projekat treba da doprinese da regioni budu definisani, prepoznati, organizovani i promovisani kao turističke destinacije, podjednako atraktivni domaćim, ali i stranim turistima.

Šumadija i Pomoravlje poseduju niz atraktivnih turističkih lokaliteta koji nikada nisu sistematizovani. Zato je i cilj projekta formiranje strategije turizma, izrada planova i izdvajanje proizvoda koji mogu da se plasiraju turistima.

Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja, pored projekta „Priprema dva regiona“, radi na još tri projekta koja se baziraju na jačanju konkurentnosti proizvođača vina iz Šumadije, zatim projektu „Šumadijska Šljiva“ i na unapređenju ekonomskog i društvenog položaja žena u ruralnim područjima Šumadijskog i Kolubarskog okruga.

izvor – RTK